Başkan İlkay Güngör’e suikast girişimi 

Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör'e yönelik bir suikast girişimi, jandarma ekiplerinin başarılı operasyonuyla engellendi.

Burdur'da gündem belediye başkanına suikast haberi ile sarsıldı. Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör'e yönelik suikast hazırlığında olan bir kişi jandarma ekiplerinin başarılı operasyonuyla yakalandı. Yapılan teknik takip sonucu yakalanan şahıs gözaltına alındı.

BAŞKAN GÜNGÖR'DEN İLK AÇIKLAMA

Başkan İlkay Güngör, olayın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Bugün gerçekleşen hain suikast girişimi karşısında asla pes etmeyeceğiz ve yılmayacağız. Birlik ve kararlılıkla Kızılkaya için mücadelemize devam edeceğiz. Bu tür tehditler bizi durduramaz, aksine daha da güçlendirir. Hep birlikte, daha güçlü bir Kızılkaya için yolumuza devam ediyoruz!" ifadelerini kullandı.

MHP İL BAŞKANINDAN SERT TEPKİ

Milliyetçi Hareket Partisi Burdur İl Başkanı Gültekin Oktay'da olaya ilişkin yaptığı açıklamada su sözlere yer verdi:

"Milliyetçi Hareket Partisi’nin herhangi bir mensubuna yapılacak olumsuz bir eylem veya davranışı, İl Başkanı olarak teşkilatıma yapılmış sayarım. Elbette (hukuk önünde) gereği de yapılır. 

Teşkilatımın huzurunu bozmaya çalışan veya teşkilat mensuplarıma haksız bir eylem veya davranışta bulunacak olanların, hayatları boyunca unutamayacakları travmalar yaşamamaları adına, akıllarını başlarına almasını, sonuçlarını öngörerek hareket etmesini tavsiye ederim. 

Ayrıca aynı tavsiyeyi, bir siyasi partinin yönetim kurulu toplantısında partimiz mensuplarına mobbing uygulanması için karar alanlara da vermek isterim. Unutmayın, biz başka partilere, başka kişilere benzemeyiz. Dalımızı kıranın ağacını kökünden sökeriz. Saygılarımla. "

olayla ilgili soruşturma sürüyor.