Başkan Gencer: Antalyaspor’un 3 milyar TL borcu var

Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer düzenliği basın toplantısı ile gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gencer, Antalyaspor’un toplam borcunun 3 milyar TL olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz hafta yapılan Antalyaspor Vakfı Olağanüstü Genel Kurulu’nda oy birliğiyle yeniden Antalyaspor Vakfı Başkanlığına seçilen Gültekin Gencer gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“CİDDİ MAHKEMELERLE UĞRAŞIYORUZ”

Antalyaspor Vakfı’nın her zaman Antalyaspor’un yanında olduğunu söyleyen Başkan Gencer, “Antalyaspor başkanlığı yapmış birisinin bu yapıya ucube demesiyle başlamak istiyorum. Ucube demekle Antalyaspor'u bugünlere getiren yapıya bunu demesini kınıyorum. Antalyaspor Vakfı, A.Ş’nin hissedarıdır. Bizim yardım edeceğimiz kurum A.Ş’dir. Nasıl katkı verebiliriz onu düşünmemiz lazım. A.Ş’de hacizler vs olunca vakıf hep devreye girdi. Toplam 66 üyemiz var, bizim en büyük görevimiz, tesislerimizi korumak. Ciddi mahkemelerle uğraşıyoruz. Ben göreve gelince 8 milyon TL civarında borç vardı, şu an kasada 5 milyon TL para var. Aylık da 350 bin TL gelirimiz var. Tesisleri satsak 2 milyon Euro’ya, Antalyaspor'da 1 günde kaybolacak. Bunu korumaya çalışıyoruz” dedi.

“HEP OLUMSUZ CEVAP ALDIK”

Vakıf başkanlığında 3 yılına girdiğini söyleyen Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer, “ A.Ş’den her zaman hesapları istemek zorundayım. Maalesef Sinan Boztepe göreve gelene kadar hesapları göremedim. Hissedarlar dahi muhasebeye giremedi. Vakıf Başkanı olunca yüzde 37 hissemiz var görelim dedik, hep olumsuz cevap geldi. Antalyaspor'un borcunu net olarak göremedik. 22 milyon dolar borçla devraldım, 26 milyon dolar borçla Eto’lu olarak ayrılmadım” ifadelerini kullandı.

VALİ ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Antalya Valisi Hulusi Şahin’e destekleri için teşekkür eden Başkan Gencer, “Valimiz Antalya’mız için büyük şans. Bugüne kader böyle vali gelmedi. Antalyaspor için yaptıklarını duyunca hem teşekkür ediyorum hem de eskiden böyle bir vali olmadığı için hüzünleniyorum” diye konuştu.

TOPLAM BORÇ 3 MİLYAR TL

Antalyaspor’un borcu hakkında da açıklamalarda bulunan Gültekin Gencer, “Kulübün 850 milyon TL borcunun olduğunu biliyorsunuz.130 milyon vergi. 110 milyon da temlik. 110 milyon temliği koyan Sabri Gülel. 60 milyon Euro Fikret Öztürk’e borcu var bu kulübün. Fikret Öztürk bu parayı alacak demiyorum. Bağışlıyorsa, bağışlamasını talep ediyorum. 60 milyon Euro A.Ş’den aldığım rakam. Şu an toplam borç 3 milyar TL. 60 milyon Euro hibe edilirse 850 milyon TL'ye düşer. Antalyaspor her maçını kazansa dahi gelirler temliğe gidiyor. Antalyaspor'un işleyişine katkı sağlamıyor. Geçmişin enkazını nasıl kaldırabiliriz ona bakmamız lazım” dedi.

YENİDEN BAŞKAN OLMAK İSTER Mİ?

Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer yeniden başkan olmak ister misiniz sorusuna ise,”Bir ihtiyaç olursa elimizi taşın altına koyabiliriz. Ama laf olsun diye ortaya çıkmanın anlamı yok. Camiada tehdit falan da duyuyorum, üzülüyorum. Antalyaspor küme düşerse herkes küme düşer. Yanlışlıkların da karşısında duralım. Ben görevi bırakınca 100 bin TL personel maaşı vardı. Bugün personel gideri 7 milyon TL. Çok acı verici bir olay. Bu tesisler açılırsa Antalyaspor'un batmasına sebep olur dedim. Ben o araziyi Ajax modeli gibi AVM yapıp büyük bir alan olarak tesis edecektik” şeklinde konuştu.