BAŞKAN DURGUN ‘GÜVEN’ TAZELEDİ

MHP Antalya İl Teşkilatı’nın 13. Olağan İl Kongresi Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongrenin tek adayı mevcut MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, güven tazeledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Teşkilatı’nın 13. Olağan İl Kongresi Antalya Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde 600 delegenin katılımıyla gerçekleşti. Kongre de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, kongreye katılamayan Devlet Bahçeli’nin mesajını okuyarak kongrenin açılışını başlattı.

MHP Antalya Başkanı Hilmi Durgun'un tek aday olduğu kongreye, MHP Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, AKP Antalya Milletvekilleri; Mustafa Köse, Kemal Çelik, Atay Uslu, İbrahim Aydın, Tuğba Vural Çokal’ın yanı sıra AK Parti Antalya İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş ve MHP’li Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan katıldı. Bunlarla beraber kongreye diğer illerden parti temsilcileri de katılım gösterdi.

CUMHUR İTTİFAKI VURGUSU

MHP Antalya İl Başkanlığı 13. Olağan Kongresi'nin divan başkanlığını yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkiye genelinde 9 Ağustos'tan bu yana 53 il ve 901 ilçe kongresini gerçekleştirdiklerini belirtti. Kongrelerin 2023 vizyonlarına ulaşma açısından önemli olduğunu vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

"Partimiz ve saygı değer liderimizin ortaya koyduğu politikalarla büyük toyumuzu ve kongremizi gerçekleştirip, 2023 vizyonuna ulaşma uğrunda her türlü çabayı sarf edeceğiz. MHP'nin görüş ve düşünceleri nettir, açıktır. Cumhur İttifakı çerçevesinde 2023 idealine ulaşma hususunda bütün Türkiye genelinde yaptığımız kongreler, bu amaca hizmet edecektir. Bu anlayış içerisinde Türkiye'nin geleceğinin çok daha iyi olacağı, beka konusundaki problemlerin mutlak surette halledileceği kanaatindeyiz. Biz, Türk milleti için varız. Bu aziz milletin hizmetkarıyız. Türk milletinin kalkınabilmesi ve müreffeh hale gelebilmesi için her türlü tedbiri almaya, her türlü fedakarlığı göstermeye hazırız."

DURGUN’DAN ŞER ODAKLARINA TEPKİ

MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun'un tek aday olduğu kongrede yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. MHP Antalya il başkanlığında 3 yıl boyunca hizmet edecek olan Hilmi Durgun, biz hedeflerimize ulaşmak için, hakettiğimiz yerlerde olmak için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız dedi.  

Ülkenin içinde bulunduğu güç koşulların farkında olduklarına değinen Durgun, “Vatanımızın bekası alenen tehdit ve tehlike altındadır. Gezi Parkı olaylarından 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar müteselsil girişimlerle bu durum ayan beyan ortaya çıkmıştır. Sevr azgını şer odakları, darbeyle kısa yoldan yapamadıklarını, Doğu Akdeniz’de, Suriye’de ve bugünlerde Azerbaycan’ da karşımıza çıkarak, 1000 yıllık vatan toprağımızı mengeneye alarak yapmaya çalışıyorlar.” diyerek gündeme tepkisini belirtti.

MİLLETİN GÜVENİ TAM

MHP’nin her zaman milletin yanında olmuştur ve öyle de kalacaktır diyerek, halkın her daim yanında olduklarını söyleyen Durgun, sözlerine söyle devam etti:

 “Milletimizin bizlere güveni tamdır, gönüllerini açmaya hazırlardır. Yorulmadan, durmadan ve engelleri birlikte aşarak ilerleyeceğimiz kadrolarımıza yürekten güveniyor, her biri ile iftihar ediyorum. Partimizin bugünlere gelmesinde eşsiz emeklerini esirgemeyen geçmiş dönem yöneticilerimize ve büyüklerimize şükranlarımı sunuyor, göreve gelecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli ülküdaşlarımı hürmet ve muhabbetle kucaklıyor, yolumuzun ve bahtımızın açık olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.”

Sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarına uyulan kongrede, her bir konuşmacıdan sonra kürsü ile mikrofon görevliler tarafından dezenfekte edildi.

FARUK ÇELİK, FOTOĞRAF: BAYRAM OKUDAN