BAŞKAN DURGUN 'DOBRA DOBRA' KONUŞTU

MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, Dişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Antalya'da gerçekleşecek üçlü toplantısının, çok büyük diplomasi başarısı olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun Lider Haber’de yayınlanan Dobra Dobra Programının canlı yayın konuğu oldu. Gazeteci Ahmet Demir’in sorularını yanıtlayan Durgun, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'yı Antalya'da ağırlanmasıyla ilgili Başkan Durgun olumlu bir sonuç çıkacağını temenni ettiğini söyleyerek “Dünyanın neresinde olursa olsun savaşa karşıyız. Rusya’nın yaptığı saldırı ve Ukraynalıların yaşadığı zulüm ortada. Yarın Dışişleri Bakanımızla bir sonuç bildirgesi yayınlanacaktır. Çok ciddi diplomasi savaşları yaşanıyorken yarın 3 dışişleri bakanı bir araya gelecek çok büyük diploması başarısıdır” ifadelerini kullandı.

"İYİ BİR SONUÇ ÇIKACAĞINI UMUYORUZ"

11-13 Mart’ta Antalya’da gerçekleştirilecek olan Diplomasi Forumu’nun Antalya’nın tanıtımı ve Türkiye’nin tanıtımı için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Durgun, “Yarınki görüşmede iyi bir sonuç çıkacağını umuyoruz. Diplomasi trafiğini yöneten cumhurbaşkanımız ve dışişleri bakanımıza teşekkür ediyorum. Antalya’nın tanıtımı ve ülkemizin uluslararası piyalarda en büyük katkı. Serik ilçemizin de ön plana çıkması açısından iyi hem tarım hem turizm açısından önemli sonuçlar çıkacaktır” dedi.

TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Teşkilat çalışmalarının hız kesmeden 2023 hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen Durgun, “2020 yılının Eylül ayında İlçe Kongrelerimizi ve İl Kongrelerimizi gerçekleştirdik. Teşkilatımızı güçlendirerek 2023’e hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bölge istişare toplantılarımızı gerçekleştirdik. Analar Bacılar Kurultayı ve Adım Adım 2023 İl İl Anadolu programıyla bir çalışma gerçekleştirdik. 4 farklı oturumda 2 bine yakın temsilcimizi ağırladık. Hemen hemen Antalya’nın piyasasına yön veren herkesin görüşünü aldığımız bir çalışma oldu. Tüm dertler ve sorunlar kayıt altına alındı ve 1 hafta 10 gün içerisinde genel başkanımız ve genel başkan yardımcımıza ilettik. En büyük sorun tarım ve turizmle ilgili geldi. Antalya’nın en önemli iki damarı turizm ve tarım. Antalya’da tarım 12 ay boyunca sürmektedir. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de sorunları değerlendirileceğini ifade etti” diye konuştu.

İLÇE İLÇE ANLATMA VE AYDINLATMA TOPLANTISI

CHP’nin yüksek oy aldığı ilçelere yönelik Antalya’da da hafta sonu MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan başkanlığında ‘İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlanma Toplantısı’ gerçekleşeceğini söyleyen Durgun, “4-5 Şubat ve 11-12 Şubat’ta kamp yapıldı. Bu kamplarda yeni bir çalışma takvimi oluşturuldu. Ağırlıklı olarak kıyı kesimlerde, CHP’nin yüksek oy aldığı  ilçelerde bu toplantı yapılacak. Antalya’da Gazipaşa, Muratpaşa ve Konyaaltı’nda bu hafta sonu Abdurrahman Başkan’ın divan başkanlığı yapacağı bir toplantı gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımıza CHP’yi, yanlışlarını ve provokasyonlarını anlatacağız. Biz gerçekleri milletimizle buluşturamazsak o zaman suçlu biziz. Miletlimize derdimizi anlatacağız ve bizi anlayacaklarını umuyoruz. 2023 yılında da en nihai kararı verecek olan yüce Türk milletidir. Genel merkezimizin bize emir ve talimatları doğrultusunda anlatacağız” şeklinde konuştu.

“PROVOKASYON AMACI GÜTMEKTEDİR”

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesinde yaşanan provakatif saldırıyla ilgili Başkan Durgun şöyle konuştu:

“Bu konu şuan yargıda. Yargıda olan konuyla alakalı çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Kafede çay için dava arkadaşlarımızın yanına gelen hem PKK’lı hem teröristlerin çatışmasıyla bazı gelişmeler yaşanmıştır. Bu olaydan sonra yürüyüşler düzenlendi ve üniversite yönetiminin bir inceleme başlatmadı. En kısa zamanda sonuç alacağını düşünüyorum. Slogan atanlar, bildiri yazıp dağıtanlar bir provokasyon amacı gütmektedir. Önümüz turizm, inşallah bu tarz olaylar tekrardan yaşanmaz.”

“TÜRKİYE DÜŞMANLARI VE EMPERYALİSTLERİN İŞİNE GELMİYOR”

 Piyasalardaki dalgalanmalarla birlikte ülkede kriz ortamı yaratmaya çalışanların olduğunu söyleyen Başkan Durgun, “Savaş münasebeti ve geciken gemiler sebebiyle bazı marketler işi provakate etmiştir. Sanki ülkede bir kriz varmış gibi CHP algı yaratmaya çalışıyor. Stoklarla ilgili bir sorun olmadığını ifade edildi. CHP sosyal medya üzerinden kendine yakın yayın organlarıyla birlikte kriz varmış gibi lanse etmesiyle beraber vatandaşlar da yağ kuyruğuna girdi. Bu ülke hepimizin ülkesi. Kendi topraklarımız içerisinde her türlü zorluğu katlanıyoruz. Türkiye ve Türk sevdası olmadığı için ülkede sürekli kaos olsun istiyorlar bunu da Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine bağlıyorlar. Ana sebep bu imiş.  2018den itibaren cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye düşmanlarının ve emperyalistlerin işine gelmiyor” dedi.

SADECE ÜLKEMİZDE YAŞANAN BİR DURUM DEĞİL”

Çiftçileri zirai don konusunda uyaran Başkan Durgun, girdi maliyetlerinin yalnızca Türkiye’de artmadığına değinerek, “Tüm çiftçilerimizi zirai don uyarısına karşı dikkatli olmasını öneriyorum. Tarım, çiftçilikle çok ilgisi olmayan vatandaşlar tarafından kolay gibi geliyor. Ama zirai don riskine karşı nöbetler tutuldu. Yetiştirdiğimiz fidenin büyüyerek çocuğu bakar gibi bakılması çok büyük fedakarlıkla çiftçilerimiz tarafından yapıyorlar. Tarımsal girdilerle ilgili fiyatlar üstlere çıktı. Sadece ülkemizde yaşanan bir durum değil. Maalesef ki Türkiye olarak gübreyi ithal etmek mecburiyetindeyiz. Üretecek kaynaklarımız yok. Azotun hammaddesi amonyak. Amonyağın hammaddesi de doğal gaz. Hem pandemi döneminde üretimde bir düşüş oldu. Tarım arz dengesizliğinden dolayı fiyatlarda artışlar devam etmekte” diye konuştu.

AKARYAKIT FİYATLARINDA YENİ DÜZENLEME OLABİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel gıda fiyatlarında uyguladığı KDV düzenlemesinin önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatları için de uygulanabileceğini söyleyen Durgun, “Petrolümüz yok. Dışardan alıyoruz. Petrolün varil fiyatı pandeminin başladığı dönemden bu yana yaklaşık 2 kat arttı. Dışarıdan aldığımız bir mal. Gıdada, devletimiz kendi alacaklarından feragat ederek yüzde 1’e indirdi. Aynı düzenlemenin yakıt fiyatlarında olacağını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“YÖNETİMDE İSTİKRAR DEĞİL, KAOS İSTİYORLAR”

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Millet İttifakı liderler buluşmasını değerlendiren Başkan Durgun şöyle konuştu:

“Kimin tarafından çekildiği önemli değil. 12 şubatta çekildi. 28 şubatta uzun bir masaya dizildiler. Şeklinden ziyade önündeki dosyalarda ne yazdığı ve ne yazmadığıdır. 16 gün sonra açıklama yapılıyor. Açıklamanın hiçbir yerinde Atatürk ve Türkiye ifadeleri geçmiyor. Buna rağmen AB ve AB Konseyi geçiyor. Bundan sonraki süreçte mutabık kalmak izin uzlaştık diyorlar. Mutabık kalmak için mutabık kalmışlar. Ellerinde hiçbir hazırlık yok. 28 şubatta ise postmodern darbenin yıldönümünde darbe ruhuna uygun bir açıklama yaptılar. Kendileri cumhurbaşkanlığı görev süresinin 7 yıl olmasını istiyorlar ama nasıl seçileceğini demiyorlar. Bahsettikleri modeli ilk dillendiren Selahattin Demirtaş. Cumhurbaşkanı Hükümet sisteminin en önemli özelliği yönetimde istikrardır. Yönetimde istikrar istemiyorlar, kaos istiyorlar. Yeni hükümet kurulsun da eski model öyle yıkılsın olarak tanıttılar.”

HABER MERKEZİ