Başkan Dere’den Kaleiçi hassasiyeti

Antalya’nın tarihi kalbi olarak bilinen Kaleiçi’ndeki estetik düzenlemeler hız kesmeden sürüyor. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (AESOB) Adlıhan Dere, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara başkanlığında bir araya gelerek, Kaleiçi esnafının sorun ve taleplerini iletti.

Kaleiçi’nin doğa, tarih ve kültürün eşsiz birleşimi olarak tanımlandığı toplantıda, bölgenin güzelliklerini korumak, geleceğe güvenli ve huzurlu bir şekilde taşımak amaçlanırken, geçtiğimiz günlerde Antalya Valisi Hulusi Şahin’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Kaleiçi’nin estetik görünümünü iyileştirecek düzenlemeler yapılacağı ve ilgili kurumların bu konuda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerektiği vurgulandı.


Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (AESOB) Adlıhan Dere de, bu kapsamda Kaleiçi bölgesinde faaliyet gösteren esnafların sorun ve taleplerini iletmek üzere Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara başkanlığında toplandı. Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürü Korhan Karaaslan ve Antalya Kaleiçi Otelciler ve Esnaflar Derneği (AKOED) Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 36. Grup Komite Başkanı Hasan Yetkil de katıldığı toplantıda fikir alışverişi yapıldı.

Toplantı sonrası Lider Gazete’ye açıklamalarda bulunan Dere, Kaleiçi’ndeki görüntü ve tabela kirliliği gibi sorunların çözülmesi adına çeşitli çalışmaların yapılacağını aktardı. Dere, “Turizm şehri olan Antalya’nın kültür mirası Kaleiçi’nin dünyaya örnek bir yer haline gelmesini istiyoruz. Bu konuda ciddi bir gayret gösteriyoruz ve üçüncü toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Esnaflar olarak her türlü katkıya hazırız” dedi. Ayrıca, Kaleiçi’ndeki esnafının da katkılarıyla bu tarihi bölgenin gerçek kimliğine kavuşacağını ifade etti.


GERÇEK KİMLİĞİNE KAVUŞACAK

Vali Hulusi Şahin’e Kaleiçi’ne sahip çıktığı için teşekkür eden Dere, “Sayın Valimiz Hulusi Şahin başkanlığında, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaya Belediyesi, Esnaf Odalar Birliği; Kaleiçi’ndeki dernekler bir bütün halinde üzerine düşen görev ve yetkilerin yerine getirmek için hemfikirler. Kaleiçi gerçek kimliğine kavuşur ve insanların gezebileceği yerlerden birisi bu da bizim herşey dahil sisteminde şehir merkezini gezerken bizimde en güzel hazinemiz biz konu kaleicindeki esnafımızı da dışındaki esnafımızı da önemsiyoruz” dedi. 


DAHA GÜZEL BİR KALEİÇİ İÇİN

Antalya Kaleiçi Otelciler ve Esnaflar Derneği Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 36. Grup Komite Başkanı Hasan Yetkil ise, toplantıda Kaleiçi’nin estetik yapısının nasıl düzenlenebileceğine dair görüşlerin konuşulduğunu söyledi.  Yetkil, bir önceki toplantıda güvenlik konuları ele alındığını belirterek “Kaleiçi’nin estetiği ile ilgili kararlar alınarak çalışmalar yapılacak. Tente ve ürün sergileme tabelalar ve işgaliyeler ilgili düzenlemeler yapılması planlanıyor. Bir önceki toplantıda güvenlik konusu ele alınmıştı. Bizde dernek olarak estetik olarak çalışmalar yapılsın istiyoruz. Ama Kaleiçi esnaflarının vitrini olmadığı için ürün sergilemeye ihtiyaçları olduğunu dile getirdik”  diye konuştu.