BAŞKAN DELİGÖZ'DEN HAKEM VE GÜNEŞ’E TEPKİ

TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Serik Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Deligöz, dün oynanan Hekimoğlu Tranzonspor F.K. maçında fair-play ve centilmenliğe yakışmayan hareketlerinden dolayı maçın orta hakemi Efe Tanrıverdi ile Hekimoğlu Tranzonspor F.K. teknik direktörü Bahattin Güneş’i kınadı.

Serik Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Deligöz, Serik Belediyespor ile Hekimoğlu Tranzonspor F.K. maçının ardından basın toplantısı düzenleyerek sert açıklamalarda bulundu. Serik Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Deligöz, açıklamada “TFF 2. Lig Kırmızı grupta Serik Belediyespor ile Hekimoğlu Tranzonspor F.K. kulübü karşı karşıya geldi. Maçın 59. dakikasında bir topa müdahale etmek için ceza sahası dışına çıkan Serik Belediyespor kalecisi İbrahim Demir, topa ayağı ile müdahale ettiği sırada topu rakip sahaya gönderdikten sonra sakatlanarak yere yattı ve bağırmaya başladı. O sırada sahada bulunan Serik Belediyesporlu oyuncular durduğu sırada hakem sakatlanan kaleciyi yerde görmesine rağmen oyunu devam ettirdi. Bu sırada orta sahada bulunan Hekimoğlu Trabzonspor oyuncusu Mustafa Ethem Erboğa, kalecinin yerde yattığını gördüğü halde orta sahadan boş gördüğü kaleye topu gönderdi ve golün ardından oyuncularımız ve teknik heyetimiz maçın orta hakemine kalecimizin sakat olduğunu, yerde yattığını gördüğü halde oyunu durdurmadığını ve devam ettirdiğini, Rakip takımın teknik direktörü Bahattin Güneş ve Yönetici Yakup Ateş de, Hekimoğlu Trabzonsporun bazı oyuncularının golün sayılmaması gerektiğini ya da Serik Belediyespor’a haksız yere gol atıldığı için kaleyi boş bırakalım onlarda bize gol atsın dedikleri halde teknik direktör ve yönetici tarafından kabul etmediklerini söylediler” dedi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Dünyanın hiçbir yerinde kalecinin sakatlandığı bir durumda kaleci yerde yatarken maçın devam ettirilmediğini ifade eden Başkan Deligöz, “Bu nedenle orta hakem Efe Tanrıverdi’yi maçı devam ettirdiği, boş kaleye atılan golü verdiği için fair-play hareketlerine sığmayan bu davranıştan dolayı kınıyorum ve konunun takipçisi olacağımızı bildiriyorum. Öte yandan Hekimoğlu Trabzonspor oyuncusu Mustafa Ethem Erboğa’yı, kalecinin yerde yattığını gördüğü halde orta sahadan boş gördüğü kaleye topu gönderdiği için, centilmenlik gereği topu oyun alanı dışına atması gerektiği halde atmayarak boş kaleye gol attığı için şiddetle kınıyorum. Burada Mustafa Ethem Erboğa, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Ben sporcunun Zeki, Çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” Sözünü hiçe sayan ve bir futbolcuya yakışmayan bir hareketi yapmıştır. Yine maçın diğer bir pozisyonuna baktığımızda 69. Dakikada Hekimoğlu Trabzonspor’un attığı ikinci golünde pozisyonunun bariz ofsayt olduğu halde yan hakem ve orta hakemin görmezden geldiğine tüm taraftarlar şahit olmuştur. Hakem Efe Tanrıverdi’nin verdiği yanlış kararlardan dolayı bir kalecimiz kırmızı kart gördü diğer kalecimizde sakatlandı. Her iki oyuncumuzda sahalardan uzak kalacak, önümüzde oynayacağımız maçlarda 3. Kalecimizle sahaya çıkmak durumunda kalacağız. Bu tamamen takımımıza karşı yapılmış bir suikasttır. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Biz Serik Belediyespor olarak bu tür hakem entrikalarından yılmadık, yılmayacağız. Türkiye Futbol Federasyonundan isteğimiz bu tür hakemsel hatalara müdahale edilmesi ile tarafsız ve fair-play yakışan maçlar yönetmelerini istiyor ve TFF ile TFF’nin görevlendirdiği temsilci ve gözlemcileri göreve davet ediyoruz. Hekimoğlu Trabzonspor F.K. kulübü, puan almak için geldiğiniz Antalya deplasmanında haksız yere hakem ile birlikte aldığınız 3 puandan dolayı mutlu musunuz. Haksız yere aldığınız puandan dolayı lider olmanın sevincini yaşıyor musunuz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ