Başkan Çetin'den Böcek'e sert tepki: Şehirden bihaber

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e 66 aylık görev süresince hizmet etmediğini vurgulayarak topa tuttu.

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, bir otelde düzenlediği basın toplantısında Antalya basın mensupları ile bir araya gelerek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ikinci dönemde seçilen Muhittin Böcek’in 66 ayda hizmet üretmediğini savunarak sert eleştirilerde bulundu. Toplantıya AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ve yönetim kurulu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Tuğba Vural Çokal, İbrahim Ethem Taş, Kemal Çelik de katıldı. 


BU AYIP BÜYÜKŞEHİR’E YETER
Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhittin Böcek’in ‘şehirden bihaber’ olduğunu savunan Ali Çetin, “Böcek sıkıntılara bihaber, çözüm üretmez, çözümle alakalı hiçbir proje ortaya koymaz durumda. Antalya’da su kesintileri aldı başını gidiyor. 19 ilçemizin tamamına sadece kırsal değil, merkezde bile akmayan sular 15 gün musluktan gelmeyen sularla karşı karşıya kaldık. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve ASAT su kesintileriyle ilgili vatandaşın sıkıntısına merhem bulabilecek hiçbir sorunu üretmediği gibi artık vatandaş sosyal medyada sıkıntısını dile getiriyor. Hatta muhtarlarımız bile sosyal medyada muslukların başında 10 gündür akmayan suları dile getirir oldu. Yani bu ayıp bile suyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve belediye yönetimine yeter” dedi.


“YÖNETİM SADECE SEYREDİYOR”
AK Parti'li belediye başkanı Menderes Türel zamanında Antalya'nın en ucuz içilen suyu kullandığını belirten Çetin, gelinen noktada Antalya’nın en pahalı suyu kullandığını ifade etti. Çetin, su faturalarına yapılan zamlara dikkat çekerek, “İlk dönemde zamlar yetmediği gibi ikinci geldiği dönemde de ilk icraatlarından birisi yine suya rekor bir zamla yüzde 446’lık bir zam yaptı. Elektrik faturasının, su faturasını geçtiği dönemle karşı karşıyayız. Su arızaları da had safhada. Arızalarla ilgili ilgi alaka maalesef yok. Yeterli ekip yok. Çalışma yok. Bunlara çözüm üretebilen bir yönetim ve başkan da maalesef şehirde yok, sadece seyrediyor” diye konuştu. 
66 AYDIR ULAŞIMA ÇÖZÜM YOK
Turizmim göz bebeği Antalya trafik ve ulaşım sorunun hala çözüm bulunmadığını hatırlatan Çetin, “Ulaşımda insanlar trafiğin içinden çıkılmaz bir hal almış vaziyetine karşı bir yerden bir yere gidemez durumdalar. Ulaşım işler açısı bir durumda. Seçim vaatlerinde trafik ve ulaşım sorununu çözeceğim diye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı 66 aydır işin içinden çıkılmaz bir trafik ve ulaşım sorunuyla Antalyalı hemşehrilerimizi karşı karşıya bıraktı. Duraklar toplu taşıma ile ilgili çok kalabalık. Bu noktada bile vatandaşların sıkıntısını görebiliyoruz. Duraklardan çekilen videolar, duraklardan paylaşılan yazılar, saatlerce gelmeyen toplu ulaşım araçları bu noktada Antalya'dan isyanını, haklı isyanını dile getiriyor. Geldiğimiz noktada Antalya’da 66 aydır ne taşınan ne taşıyan mutlu değil” diye kaydetti. 


“ALTIN PORTAKAL’I ORTADAN KALDIRDI”
CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in 66 aylık süreçte hala sivrisinek sorununun konuşulduğunu ve herhangi bir çözüm üretilmediğini söyledi. ‘Altın Portakal Film Festivali’ni özüne döndüreceğim’ demesine rağmen ‘Altın Portakal’ı ortadan kaldırdı’ diyen Çetin, “Yine duyuyoruz sanatçı derneklerinin çekildiklerini. Nasıl bir Altın Portakal gerçekleştireceğini, yılsonuna kadar nasıl bir Altın Portakal çalışması yürüteceğini de merakla izliyoruz” dedi. 
“İŞÇİNİN İŞİYLE AŞIYLA UĞRAŞMA”
Muhittin Böcek’in göreve geldiği ilk süreçten bu yana uzak mesafelere görevlendirilmelerini ‘Sürgünler’ olarak niteleyen Çetin, “Sürgün demek bile istemiyoruz. 66 ay önce görevlendirme diye başlayan maalesef bu görevlendirmeler son sürat devam ediyor. Biz bu dönem bu işi yapmaz, işçiyle uğraşmaz, alın teriyle çalışan evine ekmek götürmek isteyen işçiye sıkıntı çıkarmaz diye beklerken yine baktık yine siyasi hesaplaşma, yine birtakım sürgünler, devam ediyor. Bir umutla sabırla bekleyen işçi kardeşlerimiz ailelerinden eşlerinden uzakta. Uzun kilometreler görevlendirmeler çıkıyor. İşçinin aşıyla işiyle uğraşmamasını buradan kendisine iletiyoruz” diye konuştu. 


“KENDİNİZE GÖSTERDİĞİNİZ İLGİYİ ANTALYA’YA DA GÖSTERİN”
Altyapı sorunlarını ve son yaşanan şiddetli yağışlarda rögarların temizlenmemesinden kaynaklı yaşanan yolların, alt geçitlerin su dolmasıyla bir vatandaşın can kaybı yaşandığını hatırlatan Çetin, “Alt geçitlerimiz O kadar ilgisizliğinden, alakasızlığından dolayı maalesef yüzme havuzu durumuna düştü. Alt geçitler yağmurda ağzına kadar doldu. Bu görüntüler Antalya'ya yakışmıyor. ‘Görevinizi yapın sayın Başkan. İşinizin başına dönün. Şov yapmayın’ diye bahsettiğimiz her platformda kendisi bizi tabii farklı şeylerle suçladı ama belediye başkanlığı, şehri eminlik, şehrin sıkıntılarına duyarsız kalmamaya gerektirir. Kendinize gösterdiğiniz sadece İlgi alakayı hemşehrilerimize ve Antalyalılara da bekliyoruz. Bunları söylemek istemezdik. Bugün hizmetlerle konuşmak isterdik. Ama maalesef hizmet yok. İcraat yok. Algı çok” diye konuştu


ÇELİK: ANTALYA’NIN BELEDİYELERİ FAKİR DEĞİL
Basın toplantısının sonunda konuşma yapan AK Parti Milletvekili Kemal Çelik, alt yapının önemine değinerek “belediye değişince belediyemiz fakir deniliyor. Bir kere belediyeler fakir falan değil. Rahmetli Özal belediye gelirleri yasası çıkardı. Nüfusu oranında belediyeler para verilir. Dün Büyükşehir’e ne veriliyorsa bugün fazlası veriliyor. Ayrıca emlak gelirleri belediyenindir. Antalya turizm bölgesi inşaat ruhsat gelirlerini belediyeler alır. Antalya’nın belediyeleri fakir falan değildir. Daha başka şeylere para harcarsanız alt yapıya para bulamazsınız” dedi.