BAŞKAN ÇETİN’DEN ‘REHAVET’ UYARISI

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) haziran ayı meclis toplantısı, Davut Çetin başkanlığında gerçekleşti. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte fiziki ortamda yapılan meclisin, pandemi kurallarına uygun koşullarda yapıldığı dikkat çekti.

Mecliste konuşan Başkan Davut Çetin, 1 Temmuz'da pandemi kısıtlamalarından büyük ölçüde çıkılıp normal yaşama dönüleceğini belirterek, 'pandemi bitti' havasına kapılarak tedbirleri elden bırakmamak gerektiğine vurgu yaptı. Antalya ekonomisi için pandeminin bitmediğini anımsatan Çetin, “Rusya pazarının açılması bir nebze kurtarıcı oluyor, ama 2019 yılının yarısını geçersek kendimizi şanslı sayacağız. Antalya ekonomisinde sorunlar bitmemiştir. Kredi desteği talebi devam ediyor. Bu nedenle büyük bir çaba harcayarak yeni bir Nefes Kredisi programı başlattık. Antalya için başlangıçta 100-110 milyon lira öngörmüştük, çok talep gelince 140-150 milyona kadar çıktı" dedi.

ANTALYA DİJİTAL PAZARDA
3 alanda ATSO olarak çalışma başlattıklarını bildiren Çetin, “Bu çalışmalardan birincisi Mural Antalya’dır, kent estetiği ve cazibesi için Mural Antalya projesini başlattık. İkincisi gastronomi projesidir, bu kapsamda restoranlarımızla gastronomi ve dijital dönüşüm çalışması başlatıyoruz. Üçüncü proje çalışmamız ise dijital pazarlamadır. Bu kapsamda Ankara, İstanbul, Almanya ve Rusya pazarlarında dijital pazarlama çalışması başlatıyoruz” diye belirtti.

HABER MERKEZİ