BAŞKAN CENGİZ NEREDE YAŞIYOR?

Antalya’da yaşayanlar çok iyi biliyorlar. Bu şehre kimin hizmet ettiğini kimin bir çivi çaktığını. Hasan Subaşı’dan tutun da Bekir Kumbul, Menderes Türel, Mustafa Akaydın ve Muhittin Böcek’e kadar.

Herkes karınca kararınca bir şeyler yaptı bu memlekete. Yaptıklarını da alıp evlerine götürmedi. Kimin ne yaptığı ortada. Görmek için alim olmaya gerek yok. Var olana var, yok olana yok demesini bilmek yeterli.

Ancak Hasan Subaşı’dan sonra Bekir Kumbul ile başlayan CHP dönemlerinde ne Mustafa Akaydın ne de içinde bulunduğumuz dönemde Muhittin Böcek’in adam gibi yaptıkları elle tutulur bir hizmetleri maalesef yok.

Geçmişi bir kenara bırakıp bugüne gelecek olursak son 2 yıldır nelerin yapılıp yapılmadığını herkes ayan beyan görüyor. Amma bir tek CHP İl Başkanı Nuri Cengiz görmüyor.

ERDOĞAN ELEŞTİRMİŞTİ

Geçen hafta AK Parti’nin Belek’te gerçekleştirdiği Genişletilmiş İl Danışma Toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Antalya’nın hizmet konusunda geri kaldığını, tamamlanmamış projelerin dahi bitirilmediğini söylemişti.

Bana göre Cumhurbaşkanı kendisine verilen bilgiler ve yaptığı takipler sonucu bu kanaate varmış olmalıki böyle bir eleştiri yöneltmiş CHP’li Muhittin Böcek.

Ama bu serzenişe cevap Böcek yerine CHP İl Başkanı Nuri Cengiz’den geldi. Cengiz’in içine oturmuş bu sözler. Öyle cevap veriş ki sanki bizler bu şehirde yaşamıyoruz ve yapılan hizmetlerden dolayı her yer güllük gülistanlık.

Daha düne kadar ölüm döşeğinde ecelle cebelleşen Böcek’in koltuğu için kavga verenler birden Böcek’e sahip çıkmaya başladılar. Hem de nasıl.

Cengiz diyorki, “Görünen o ki AKP’nin Antalya milletvekilleri, il başkanı, il ve ilçe teşkilatları, sokağa inemedikleri için Antalyalıların gerçek gündeminden ve şehirde yapılan hizmetlerden uzak kalmışlar, Genel Başkanları Erdoğan’a da yanlış bilgiler aktarmışlar!.”

Vallahi her gün AK Partili yöneticiler, milletvekilleri ve belediye başkanları sokak sokak, esnaf esnaf geziyorlar. Acaba biz mi yanlış görüyoruz yoksa CHP İl Başkanı mı başka yerde yaşıyor?

ÖNCE SİZ SORGULAYIN

Eski İl Başkanı Nusret Bayar’ı satıp onun koltuğuna oturan CHP’nin yeni il başkanı devam ediyor; “Eskiden tamamlanan işletmeleri (doğrusu işler olacak) dahi yürütemediği söylenen Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, Antalya adına fayda sağlayacak olan her türlü projenin hızla tamamlanmasını sağlamış, söylenenin aksine durma noktasına gelen projelerin yeniden devam etmesi için gerekli tüm adımları atmıştır!”

Yine CHP İl Başkanın söylediklerine kulak verelim; “Hiçbir görüş ayırt etmeden 19 ilçede eşit hizmet ilkesiyle hareket eden Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, seçim öncesi verdiği vaatleri bir bir yerine getirmiş, Antalya halkı tarafından faydalı bulunmayan projelerini ise iptal ederek ortak akla verdiği önemi gözler önüne sermiştir!”

Hay Allah. Vaatlerin bir bir yerine getirildiğini iddia ediyor Cengiz! Bak başkan! İki yıldır Doğu Garajı Nekropol Alanı bitirilemedi. İki yıldır tramvayın 3’ncü hattı sefere hala başlatılamadı. Millet Bahçesi maymuna çevrildi. Eskiden yapılan işlerin tabelaları değiştirilip yeni gibi devreye sokuldu.

Şimdi bu mu bir bir yapılanlar. Yahu senin başkanın 77 proje vaat etti amma ortada onlardan kaçı yapıldı? Evet haklısınız. Bir Halk Et bir de Halk Süt. Başka var mı? Varsa çıkın açıklayın bizde Antalyalılarda aydınsın.

Ama bence siz önce yapılmayanların hesabını Böcek’e sorun sonra da çıkıp Antalyalıya hesap verin. Bence en doğrusu bu olur. Yoksa kalan 3 yıl 77 projeye yetmez. Sonra boşuna dövünüp durursunuz.

DOLANDICILARA DİKKAT

Antalya’da son günlerde taksicilerin başına dolandırıcılar musallat olmuş. Daha doğrusu yeni uygulamalar yapmak için onların aklını çelmeye çalışanlar türemiş.

Çeşitli internet sitesi ve telefon uygulamalarına ilişkin taksicilere SMS gönderilmesi, kartvizit dağıtılması üzerine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Çelik devreye girmiş. Hemen esnafa uyarı yazıları gönderilmiş. UKOME kuralları hatırlatılmış.

Şimdi bu simsarların hedefinin telefon ve internet uygulamaları aracılığıyla müşteri temin edilmesine yönelik çalışma yapacak olmalı.

Oda Başkanı Niyazi Özçelik, yapılan çalışma ile ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtiyor. Özçelik şu uyarıyı yapmayı da ihmal etmiyor; “Bu şekilde çalışan oda üyesi şoför esnafımızın tespit edilmesi halinde tespit edilen taksici esnafı hakkında idari para cezası, geçici trafikten men, oda kaydının silinmesi gibi yaptırımlar uygulanabilecektir.”

Aman dikkat edin. Bu uygulama bana İstanbul’da bir dönem ortalığı karıştıran UBER uygulamasına benziyor. Sakın itibar etmeyin. Sonra dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olabilirsiniz.

Demedi demeyin, siz kurallara uyan ve Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetimini dinleyin.