BAŞKAN BUCAK: DÜZENİ BOZMAYA GELDİK

Antalya Semt Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ASPO) 2022 Yılı 13’üncü Olağan Genel Kurulu’nda başkan seçilen Metin Bucak, yeni dönemde yapacağı icraatlardan bahsetti. Odayı 5 milyon lira ile devraldıklarını söyleyen Bucak, “Biz bu düzeni bozmaya geldik” dedi.

Ahmet Arğıllı/İrem Güneybaz

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Antalya Semt Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu’nda bin 595 oy alarak başkan seçilen Metin Bucak, kendi döneminde yapmayı planladığı projeler için kolları sıvadı. Bucak konuya ilişkin Lider Medya’ya yaptığı açıklamada, “Biz 5 milyon lira borçla odamızı devraldık. Bir odanın elde edebileceği yüksek gelirlerinin hepsini kooperatiflere vermişler. Biz bu düzeni bozmaya geldik. Eğer bir odanın iyi geliri varsa oda esnafına iyi hizmet eder. Biz bu düşüncenin arkasındayız” dedi.

“EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET VERMEYE GELDİK”

Kendisini başkanlığa seçen vatandaşlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Bucak, “Bizler layıkıyla en iyi şekilde vatandaşlarımıza hizmet vermeye geldik. Öncelikle etiket ve otobüs ücretlerimizi kaldırdık. Bu ücretler vatandaşımızı üzerinde bir yüktü. İkinci projemiz olan poşet fabrikamız için çalışmalara başlıyoruz. Bir akaryakıt firmasıyla anlaşarak esnafımızın Türkiye genelinde kullanabileceği indirim kartı uygulaması düşünüyoruz. Listelerimizi hazırladık projemizi 15-20 güne kadar sonuçlandıracağız. Bu süreçte ilçe belediye başkanlarımızdan da çok güzel destek alıyoruz” dedi.

Bucak seçim kampanyalarının en başından beri “Oda esnafın, esnaf odanın” düşüncesiyle hareket ettiklerine dikkati çekerek,” Bu düşüncemizi hep söyledik. Odamızı hep beraber yöneteceğiz dedik. Öyle de yapacağız. Burası büyük bir oda ve şu anda biz 5 milyon borçla devraldık. Odamızın üç adet resmi plakalı aracını 62 bin liraya satmışlar. Sehpa gelirlerimizi kooperatifleşirmiş,18 bin liraya kiraya vermişler. Bir odanın elde edebileceği yüksek gelirlerinin hepsini kooperatiflere vermişler. Biz bu düzeni bozmaya geldik. Eğer bir odanın iyi geliri varsa oda esnafına iyi hizmet eder. Biz bu düşüncenin arkasındayız” diye konuştu.

“GELİRLERİMİZİ GERİ ALACAĞIZ”

Başkanlık makamının geçici bir hizmet yeri olduğunu vurgulayan Bucak, odanın doğru çalışma ve faaliyetler yürütmesinin önemine değindi. Bucak, üye sayısı yüksek olan bir oda olarak iyi bir maddi güce sahip olmayı önemsediklerini belirterek, “Odalarımız ne kadar iyi çalışırsa, üye sayısı kadar maddi gücü de iyi olursa esnafa daha çok imkan sağlar. Bizler işlerimizi esnaf desteğiyle yapıyoruz. Maalesef odamızın şu an sadece üyelerimizden aldığımız aidat geliri var. Geri kalan tüm gelirlerimiz şirketlere devredilmiş. Bu konularla ilgili yasal süreci başlatacağız. Gelirlerimizi şirketlerin elinden geri alıp, esnafımızı rahatlatacağız. Esnafımız bizden hizmet bekliyor. Vatandaşlarımızın pazarlarda yüzü gülüyor. Şu an en büyük sıkıntımız pazardaki seyyar satıcıların esnafımızın gelir kaynağını etkilemesi. Bununla alakalı da ilgili yerlerle iletişime geçtik” dedi.

“DÜĞÜN SALONU PROJESİ HAZIRLANIYOR”

Esnaflara farklı alanlarda da yararlı olacak çalışmalar yapacaklarını aktaran Bucak, esnaf vatandaşlarının indirimli olarak yararlanabilecekleri bir düğün salonu projesi hazırladıklarını dile getirdi.

Bucak, bu salonun aynı zamanda odanın kendi içinde gelir sağlayacağını da belirterek şunları kaydetti:

“İki tane düğün salonu projemiz var. Araştırmalarımıza göre düğün salonu fiyatları 15 ila 20 bin lira arasında değişiyor. Bizler bu düğün salonunda öncelik esnafımız olmak üzere indirimli fiyatlarla hizmet vermek istiyoruz. 4 binin üzerinde üyesi olan bir oda olarak hem esnafa katkımız olur hem de gelir kaynağı elde etmiş oluruz. Düğün salonları için şu an yer bakıyoruz. Arazi için devletimiz ve belediyelerimizden destek bekliyoruz. Bazı belediyelerimizden bu konuda söz de aldık. Destek vereceklerine inanıyoruz. Düğün salonu projemiz 6 ila 12 içerisinde faaliyete geçecek.”