BAŞKAN BÖCEK’TEN KAÇAMAK CEVAP

Fox TV’de ‘İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’ programına canlı yayın konuğu olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yerel gazetelerde belediye meclis karar özetlerinin yayınlanmasına yönelik taleplere ilişkin gelen soruya kaçamak cevap verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Fox TV’de ‘İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’ programına canlı yayın konuğu oldu. Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Böcek, yerel gazetelerde belediye meclis karar özetlerinin yayınlanmasına yönelik taleplere ilişkin gelen soruya kaçamak cevap verdi. Belediye borçlarından ve müfettiş denetlemelerinden dem vuran Böcek, “Mevzuat engelini aşmak için çalışıyoruz” dedi.

“HALKA DUYURULMASINA OLANAK”

Oysa 5393 sayılı Belediye Kanununun 14’üncü ve 23’üncü maddeleri meclis karar özetlerinin uygun araçlarla halka duyurulmasına olanak veriyor.  Aynı kanuna dayanarak, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz 2019’dan itibaren, İstanbul, Ankara ve Hatay ise son 2 ay içinde meclis karar özetlerinin yerel gazetelerde yayınlanması kararı alarak hem gazetelere ekonomik destek sağlamanın önüne açtı, hem de şeffaf belediyecilik ilkesinin gereğinin yerine getirdi. Antalya’daki yerel gazeteleri temsilen Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve Yönetim Kurulu üyeleri Aralık ayında Böcek’i ziyaret ederek, belediye meclis karar özetlerinin yerel gazetelerde yayınlanmasını talep etmişti.

HABER MERKEZİ