BAŞKAN BÖCEK'TEN CHP'YE İNCE AYAR

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, koronavirüs ile verdiği zorlu mücadele döneminde partisinin kendini yalnız bırakması nedeniyle bağlarını koparmaya hazırlanıyor. Ölüm döşeğinden uyandıktan sonra, CHP yönetimine zehir zemberek sözlerle sitem eden Böcek'in, uzun süredir Muharrem İnce ile görüştüğü ve Memleket Hareketi'ne geçeceği konuşuluyor.

CHP'den istifa ederek Memleket Hareketi adı altında yeni parti kurma hazırlığında olan CHP eski Milletvekili Muharrem İnce, partisindeki isimleri de şekillendiriyor. Birlikte siyaset yaptığı siyasetçiler, iş insanları ve akademisyenlerle Kurucular Kurulu'nu yavaş yavaş şekillendiren İnce, teşkilatlanmaya da hız veriyor. Muharrem İnce'nin bu hareketi, CHP'de istifaları getirmeye devam ederken, CHP’ye sitem eden ve partisiyle gönül bağı kopan Böcek’in uzun süredir Muharrem İnce’yle görüştüğü ve Memleket Hareketi’ne geçeceği konuşuluyor.

BÖCEK, UYANINCA RESTİ ÇEKMİŞTİ

Koronavirüs tedavisini tamamladıktan sonra CHP yönetimine zehir zemberek sözlerle seslenen CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, "CHP çatısı altında bulunan bazı menfaat gruplarının insan olmayı unuttuklarını, gelecek hesapları yaptıklarını gördüm" açıklamasında bulunmuştu. Muhittin Böcek, koronavirüs tedavisi gördüğü sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Genel Sekreter Yardımcılığına atanan Hüseyin Karakuş'u, hastaneden çıkar çıkmaz görevinden alıp Kılıçdaroğlu'na rest çekmişti.

“İLK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI”

Kulislerde, Böcek’in CHP Genel Merkezi ve Antalya il yönetimi ile arasının açıldığı ve gönül bağının koptuğu konuşuluyor. İnce ve ekibi ile görüşen Böcek’in İnce’nin kuracağı partiye katılması durumunda İnce'nin ekibine katılan ilk büyükşehir belediye başkanı olacak. konuşuluyor. Böcek ile beraber birçok meclis üyesinin de İnce’nin partisine geçmesi bekleniyor. Antalya’nın İbradı İlçesi Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, CHP’den istifa ederek Muharrem İnce’nin safında yer alacağını açıklamıştı.

BÖCEK: PARTİ DEĞİŞTİRME NİYETİM YOK

Muhittin Böcek ise konu hakkında sessizliğini bozarak, Muharrem İnce'nin hastalık dönemimde kendisini birçok kez aradığını ve aralarındaki ilişkinin iyi olduğunu söyledi. Parti değiştirme fikrinin olmadığını ifade eden Böcek, "Bugüne kadar siyasi zikzak yapmadım, partimdeyim" dedi.

FARUK ÇELİK