BÜYÜKŞEHİR’DE VASAT REZALET!

Büyükşehir Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’ndan sonra yapılması planlanan ASAT Genel Kurulu’na CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri katılmadı. İlan edilen saatten 50 dakika sonra yapılan genel kurulda, AK Parti ve MHP meclis üyelerine açıklama yapan Muhittin Böcek’in saygısız davranışları tepkilere neden oldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, “Toplantının gecikme sebebi nedir?” sorusuna Böcek, ”Sana ne, sana mı soracağım?” cevabını verdi. Tütüncü, “3 dönemdir bu meclisteyim. Ben böyle bir saygısızlık, nobranlık görmedim. Bizim meclisi terk etmemizi beklediler. Biz hizmet için bekledik” dedi.

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ

Antalya Büyükşehir Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’ndan 10 dakika sonra yapılması ilan edilen ASAT Genel Kurulu 50 dakika gecikmeli gerçekleşti. Genel Kurul toplantısını beklemeyen CHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile birlikte toplantıyı terk etti. ASAT’ta ilan edilen gündeme göre yapılması beklenen başkanvekilliği, divan katipliği ve ASAT denetçiliği seçimlerini kaybedeceğini anlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplantının yapılmaması için 50 dakika bekledi. Bu gecikmeye rağmen AK Parti ve MHP Meclis Üyeleri salondan ayrılmadı. Toplantının gecikmesi üzerine Muhittin Böcek ile Hakan Tütüncü arasında tartışma yaşandı.

“DAHA ÇOK ŞEYLER GÖRECEKSİN”

Toplantının geç başlamasının nedenini soran Tütüncü, aldığı cevaplar karşısında şaşırdı. Lider Gazete’ye konuşan Başkan Tütüncü, “Meclis toplantısının birinci oturumu tamamlandı. 10 dakika sonra ikinci bir oturum açılacağı ve ASAT Genel Kurulu yapılacağı ilan edildi. 10 dakikalık süre 50 dakikayı buldu. Biz Cumhur İttifakı Meclis Üyesi olarak AK Parti ve MHP Meclis üyeleri oradan ayrılmadık. İlan edilen ara uzayınca alkışlarla tepki gösterildi. Büyükşehir Belediye Başkanı geldi ve Millet İttifakı’nın Meclis üyeleri oradan ayrıldılar. Biz kendilerine, ‘Belli ki karar yeter sayınız yok. Ondan dolayı böyle bir yola tenezzül ettiniz. Burada 50 dakika kimsenin kimseyi bekletme hakkı yok. Meclis toplantıları saatle ilan edilir ve ilan edilmesi gereken saatte de başlaması gerekir’ dedik. Büyükşehir Belediye başkanı şahsıma ‘Daha çok şeyler göreceksin’ oldu. Üst perdeden birtakım ifadeler kullandı” dedi.

“İLK DEFA BÖYLE SAYGISIZLIK GÖRDÜM”

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek’in de Başkan Böcek’in tavırlarına tepki verdiğini dile getiren Tütüncü, “Korkuteli Belediye Başkanımız Ömer İşlek de aynı şekilde müdahale etti. Muhittin Böcek, ‘Sen fikrini kendine sakla, bir sus’ gibi siyasi nezakete hiç yakışmayacak ifadeler kullandı. ‘50 dakika geç geliyorsunuz’ dedim. Muhittin Böcek de ‘Sana mı soracağım ne zaman geleceğimi, senden izin mi alacağım’ dedi. Ben bu mecliste iktidarı da gördüm, muhalefeti de gördüm. 13’üncü yılımda böyle bir nezaketsizliği hiç görmedim. Bizler halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarıyız. Halkımızı temsil ediyoruz. Halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanına yine halkın seçtiği bir belediye başkanının bu şekilde aşağılar mahiyette davranışta bulunması bizi son derece rencide etmiştir. Dahası bu nezaketsizlik Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmamıştır. Biz her şeyi gördük ama ilk defa böyle bir saygısızlığı gördük” diye konuştu.

BÖCEK: SANA MI SORACAĞIM?

Böcek’in saygısızlık yaptığını dile getiren Başkan Tütüncü, şu ifadeleri kullandı:

“Mecliste karar alacakları çoğunlukta olmamış olabilirler. Bunun telaşına düşmüş olabilirler. Biz her şeyden önce bu şehirde beraber yaşamış insanlarız. Bu olaylar yüz yüze halledilebilecek konular. Biz kendisine bunu söyledik. ASAT Genel Kurulu bugün toplanmaz yarın toplanır ya da yarından sonra toplanır bu sorun değil. 50 dakika bekledik. Bunun karşılığında saygısızca davranışlara maruz kaldık. Bunlar son derece nezaketsiz. Dahası bu nezaketsizliği ifade edip de makul bir insanla belki bir özür beyanı beklerken, Korkuteli belediye başkanına; ‘Sana mı soracağım, kendi fikrini kendine sakla’ dedi. Sonuçta Büyükşehir Belediye Başkanı ne kadar meşruysa nasıl ki halkın oylarıyla seçilmişse Kepez ve Korkuteli Belediye Başkanı da o kadar meşru ve halkın oylarıyla gelip orada görev yapmaktadır”

BÖCEK ÜST PERDEDEN KONUŞTU

“Bizim MHP ve AK Parti meclis üyeleri genel kurulun toplanması için orada beklerken, suçlu duruma düştük. Nezaketsiz cümlelerin muhatabı olduk. Ben de orada kalktım gerekenleri gayet nazik bir biçimde söyledim. ‘Sayın başkan madem toplantı yeter sayısıyla ilgili bir problem var burada bizim arkadaşlarımızı 50 dakika bekletmenin anlamı yok. Bunlar konuşulur. Arkadaşlar bu toplantıyı bugün yapmayacağız, sizden de anlayış bekliyoruz denir’ dedi. Biz zaten her zaman anlayışla varılabilen çözümleri kabul eden bir yaklaşıma sahibiz. Bir belediye başkanının oradaki 50 meclis üyesi arkadaşımızın böyle bir nezaketsiz konuşmaya muhatap olması kelimenim tam anlamıyla bir talihsizliktir ve üzücü bir durumdur. Umarım bu nezaketsiz üslup yerini sağduyuya bırakır. Bugün hiç alışık olmadığım bir tavırla Büyükşehir Meclisi’nde karşı karışığa kaldık. Üst perdeden kendini beğenmiş bir şekilde ‘Senden mi izin alacağım’ denildi. Böyle bir şey olamaz. 3 dönemdir bu meclisteyim. Ben böyle bir saygısızlık, nobranlık görmedim. Antalya’ya hizmet için buradayız.  Bizim meclisi terk etmemizi beklediler. Biz hizmet için bekledik.”

“ANTALYA’YI BATAKLIĞA SÜRÜKLEMEYİN”

ASAT Genel Kurulu’nda yaşanan olaylarla ilgili gazetemize demeç veren Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan ise, “Büyükşehir Meclisi’nden sonra yapılan ASAT Genel Kurulu’nda yaşananlardan dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyim. Kendi grubunu bir arada tutamayan ve Genel Kurulu 50 dakika geç başlatan Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü ve Korkuteli Belediye Başkanımız Ömer Niyazi İşlek’e hakaretler etmesini siyasi kaybetmişliğin bir örneğidir.Bizleri 50 dakika bekleten Muhittin Böcek’e sesleniyorum. Bizim derdimiz hizmet. Biz hizmet için çalışıyoruz. Siyasi çıkarlarınız uğruna Antalya’yı bataklığa sürüklemeyin” dedi

“ANTALYAMIZ NE HALLERE DÜŞTÜ”

Konuyla ilgili AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da sosyal medyadan açıklama yatı., Başkan Taş, “Rezalet. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşananları üzülerek izledik. Meclisi yönetemediğin için bizim seçilmiş belediye başkanlarımıza hakaret edemezsin. Önce kendi grubunu topla, sonra ASAT genel kurulunu yap. Çok yazık.  Antalyamız ne hallere düştü” dedi.