BAŞKAN BÖCEK'TEN 105 GÜN SONRA İLK GÖRÜNTÜ!

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret ettiği anların videosunu paylaşarak, Böcek’in 1-2 gün içinde taburcu olacağını söyledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya ziyaretinin ardından 17 Ağustos'ta Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine özel hastanede tedaviye alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Başkan Böcek’in tedavisini yakından takip etti. Erdoğan’ın talimatıyla Akdeniz Üniversitesi’nden uzman bir ekip, Başkan Böcek’in tedavi gördüğü hastaneye gitti. Uzman ekiplerin desteğiyle tedavisi devam eden Böcek, uzun bir süre yoğun bakımda tedavi gördü. Böcek’in, durumu kötüye gidince Akdeniz Üniversitesi’ne sevk edildi.  25 Eylül'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Başkan Böcek, 64 gün yoğun bakımda kaldı. Böcek, 9 Kasım'da normal odaya alındı. Bilinci yerine gelen ve istediğini yiyip içmeye başlayan Böcek'e solunum ve kas güçsüzlüğü nedeniyle yoğun fizik tedavi uygulandı.

1-2 GÜN İÇİNDE TABURCU OLACAK

Akdeniz Üniversitesi’ndeki tedavisi gün geçtikçe iyiye giden Böcek’in normal odaya alındıktan sonraki süreçte hızla iyileşmeye başladı. Dün Başkan Böcek’i odasında ziyaret eden rektör Özlenen Ökan, müjdeli haberi verdi. Özkan, “Başkanımız hastanemize geldiğinde durumu oldukça kritikti. Koronavirüsün etkileri bir yana, kronik rahatsızlığı, değişik zamanlarda gelişen ciddi enfeksiyonlar ve diğer problemler sebebiyle ağır bir tablo ile karşı karşıyaydık. Çok değerli hocalarımızın ve tecrübeli ekibimizin çabalarıyla tedavisinin büyük bir kısmını başarıyla tamamladık. 1-2 gün içinde taburcu etmeye hazırlanıyoruz. Bundan sonra da fizik tedavi süreci evden devam edecek" dedi.

'MUTLULUĞUMUZ TARİF EDİLEMEZ'

Bu sürecin ardında çok büyük bir emek ve özveri olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Özkan, “Muhittin Böcek Başkanımız iki aydan fazla bir süreçte hastanemizde tedavi görüyor. En büyük arzumuz ve duamız başından beri buradan sağlıklı bir şekilde ayrılması idi. Bugün Başkanımızın sağlığına kavuşmasının sevincini yaşıyoruz, mutluluğumuz tarif edilemez. Tüm sağlık ekibimizin üstün gayretleri sonucu bu aşamaya geldik. Emeği geçen ekibimize yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

“HERHANGİ BİR SIKINTISI YOK”

Böcek’in taburcu edilmesinin ardından rehabilitasyon desteği dışında bir desteğe ihtiyaç duymayacağını aktaran Özkan, “Aksi halde zaten taburcu edemezdik. Oksijenasyonunda, yemek yemesinde ya da hareketlerinde bir sıkıntı yok. Daha da güçlü olması anlamında rehabilitasyonu devam edecektir. Bunun da nerde olduğunun bir önemi yok. Kronik hastalıklarından dolayı muhtemelen çok ağır geçirdi. Başkanımız çok da genç değil elbette. Daha gençlerde böyle tablolar karşımıza çok nadir geliyor. Kronik hastalıkları bu süreci biraz daha komplike bir hale getirdi. Şu anda tedavi tam olarak yapıldı ve herhangi bir sıkıntısı yok. Yemeğini yiyebiliyor, öz bakımını ve hareketlerini de yapabiliyor. Bundan sonraki süreçte hayatını idame ettirmek anlamında bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ