Başkan Böcek'e sitem dolu sözler: Doğu Garajı esnafı yalnız

Açıldığı günden bu yana rağbet görmeyen Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nde esnaf kan ağlamaya devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e seslenen esnaf, “Siz herkesin başkanı değil misiniz? Neden bizimle ilgilenmiyorsunuz?” diyerek sitemlerini dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nde bulunan esnaf, AVM’de bulunan çoğu esnafın kepenk açamaması nedeniyle mağdur olduklarını ve bir an önce açılmayan işletmelerinde açılması gerektiğini söyledi. Festival Halk Pazarı Çarşısı Koruma Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Karasu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le görüşmek istediklerini fakat randevu alamadıklarını belirterek sitem etti.  


“DÜKKANLAR AÇILSIN YOKSA FESHEDİLSİN”

Ticaret merkezinde bulunan esnafın eski Festival Halk Pazarı Çarşısı esnafı olduğunu belirten ve AVM’de yer alan dükkanların yüzde 90’ının henüz kepenk açmadığını ifade eden Başkan Karasu, Antalya’nın en önemli ticaret merkezleri arasında yer alan Kültür ve Ticaret Merkezi’nde 400’ün üzerinde dükkanın kapalı olduğu ifade edildi. Belediyeden ve yetkililerden isteklerini sıralayan Karasu, “Biz belediyeden bir şey istedik; kapalı olan dükkanların açılmasıydı. Dükkanları açtırın. Biz kendi kendimizi idare ederiz. Yaklaşık 340 tane dükkanımız var. 60 ila 70 tane fedakar esnafımız mümkün mertebe geliyor, açıyor. 8-10 tanesi de dört dörtlük faaliyette. Gerisinde hiçbir faaliyet yok. Bakın sözleşmemizde ana madde var; ‘15 gün dükkan açmazsan 2 sefer kira ödemezsen otomatik olarak fesih olur’. Biz bunları hepimiz imzaladık mı? Ekstra notere 10 bin lira, 15 bin lira para verdik. Bu iki madde gerçekleşmedi. Açıyorlar mı açmıyorlar mı? Arkadaşlar bu bir gün, iki gün değil. 2 yıldır bu dükkanlar açılmıyor. Bundan dolayı festival ve doğu garajı esnaflarımız mağdur” dedi. 


“İKİ YILDIR SİFTAH ETMEDİK”

Belediyeye ve ilgili kurumlara seslenen Karasu, turların bu alana yönlendirilmesi taleplerini de ileterek, “Bu esnafı lütfen boşa çıkartmayın. Bakın burada bin tane esnaf var. Turlar buraya gelirse bin tane esnaf burada ekmek yer. En az 4 bin Ali Çetinkaya Caddesi esnafı var. 3 bin kadar Cebesoy Caddesi esnafı var. Bütün esnaf faydalandırın. Antalya'nın tüm esnafı bu ekmekten faydalansın. Biz diyoruz ki turlar buyursun gelsinler. Dört dörtlük bir otopark yapılmış ücretsiz. Oraya bin lira adam. Otopark parası veriyor, buraya bedava verip buraya girmiyor. Yetkililere sesleniyorum; tur otobüslerinin doğu garajına yönlendiğinin buradan Antalya'ya dağılsın. 2 yıldır siftah etmeden bekliyoruz. Artık bekleyecek gücümüz ve imkanımız kalmadı” diye konuştu. 


“MİLLETVEKİLLERİNİ ARAYA KOYDUK”

Çarşı esnaflarından Kemal Yılmaz ise “Dünya masraf ettik, herkes buraya açacak diye ama gel gör ki burayı yöneten arkadaşlarımız, bizleri her zaman engellediler. Biz belediye başkanımızın bir 20 dakikasını bize ayırmasını istiyoruz ve görüşemiyoruz. Milletvekillerini araya koyuyoruz. Bir türlü görüşemiyoruz. Neden bu esnafa sahip çıkılmıyor? 2 senedir burası kamerayla çekiliyor baksınlar 1 ekmek parası kazanmadık. Bizden aidat alıyorsun. Kirayı alıyorsun. Ondan sonra avukatları saldın esnafın üzerine icra götürüyorsun. Bütün herkese icra geldi. Yazık günah değil mi” ifadelerine yer verdi. 


“DAYANACAK GÜCÜMÜZ YOK”

İş yapamadıkları halde kira ve aidatları ödediklerini belirten Esnaf Hüseyin İğde, “2 yıldır para kazanmamamıza rağmen kirayı aidatı ödüyoruz. Hala daha bizimle ilgilenen yok. Protesto ettik. Belediyenin önünde oturduk. Yetkili arkadaş geldi dedi ki ‘tamam sizinle ilgileneceğiz’. Biz dedik ‘Sayın Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'le görüşmek istiyoruz.’ ‘Tamam’ dedi, ‘Size randevu verilecek’. Haftalar geçti. Hala kendisiyle görüşemedik. Görüşmek nasip olmadı. Neden bizimle ilgilenilmiyor? Sayın Muhittin Böcek başkanım siz herkesin başkanı değil misiniz? Neden bizimle ilgilenmiyorsunuz?” diye konuştu. Esnafın iş yapamadığı için ‘dayanacak gücü’ kalmadığını ifade eden İğde, “Baktığınız zaman çarşının geneline dışarıdan 200 metrekare dükkan boş. Yan taraftaki 200 metrekare dükkan boş. Aşağıda 2 bin metrekare dükkan boş. Lütfen desteğinizi istiyoruz Sayın Başkanım Muhittin Böcek lütfen buraya gelip veyahut da bizi bir kaleye alıp burada bizimle ilgilenmesine özellikle istirham ediyoruz kendisinden” diye kaydetti.