BAŞKAN BÖCEK’E ‘ÇAKIROĞLU’ TEPKİSİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümünün 6'ncı yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Böcek, paylaşımında Çakıroğlu için rahmet dilerken, sosyal medyadaki bir kitle tarafından da tepkiyle karşılandı.

Ege Üniversitesi’nde  20 Şubat 2015 tarihinde çıkan kavga sonrası PKK sempatizanları tarafından katledilen ülkücü öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun 6’ncı ölüm yıl dönümü dolayısıyla siyasiler sosyal medya hesaplarından ardı ardına paylaşım yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Çakıroğlu’na rahmet diledi. Başkan Böcek paylaşımında, “Terör örgütünün hain saldırısında yaşamdan koparılan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu rahmetle anıyorum. Yüreğimizde acıları hiç dinmeyecek tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun” ifadelerini kullanırken bu açıklama sonrasında bazı çevreler tarafından tepkiyle karşılandı.

BÖCEK’E TEPKİ MESAJLARI

Başkan Böcek, Çakıroğlu paylaşımı sonrasında sosyal medyadaki kitlesinin bazılarından tepki topladı. Çakıroğlu için yapılan paylaşım sonrası Böcek’e “Bunu mu övüyorsunuz?”, “CHP çatısı altında böyle bir paylaşım yapmanız CHP için büyük bir pişmanlıktır” gibi tepki dolu mesajlar yağdı. Kimisi hakaret boyutlarına ulaşan tepki mesajlarının içerisinde bazı takipçiler de Böcek’e destek mesajları atarak yanında olduklarını hatırlattı.

CHP’Lİ BAŞKANLARDAN ÇAKIROĞLU PAYLAŞIMI

PKK sempatizanlarınca katledilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da sosyal medya hesabından paylaşım yapması dikkatlerden kaçmadı. İmamoğlu, sosyal medyadan “Terörün 5 yıl önce aramızdan aldığı Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu rahmetle anıyorum” paylaşımı yaparken, Başkan Yavaş ise “Fırat Yılmaz Çakıroğlu bugün yaşasaydı öğretmen olacaktı. Kendi gibi mert ve yiğit çocuklar yetiştirecekti. Fırat’ı ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun, vaktiyle bir Fırat varmış, var olsun” açıklamasını yaptı.

AHMET ARĞILLI