BAŞKAN BAYAR’DAN TÜRKKAN’A KINAMA

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, şehit yakınına küfür eden İYİ Partili Lütfü Türkkan’ı kınadı. Başkanı Bayar, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl'de yaptığı siyasi ziyaret esnasında şehit yakınına, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından yapılan, ahlâk ve edepten yoksun çirkin saldırısını esefle kınıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Bingöl’de esnafı ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e eşlik eden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, tartıştığı şehit yakınına küfür etmişti. Bu küfürden sonra İYİ Parti Başkanvekilliği görevinden istifa eden Türkkan, tepkilerin odağında oldu. Türkkan’ın bu davranışını kınayan AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, “İyi Parti’nin HDP ile birlikte hareket etmesinden dolayı şehit yakınının, 'Bir de gelmiş Bingöl'e oy istiyorsun' sözüne karşılık İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan edepsizce, ardan, namustan uzak bir tavırla aziz şehidimizin yakınına küfür etmiştir. Bu küfür sadece o vatandaşa değil vatanını seven sağduyulu milletimize yapılmıştır” dedi.

“KABUL EDİLEMEZ”

Bu davranışın kabul edilemez olduğunu dile getiren Başkan Bayar, “Bir şehit yakının boynuna sıkıp onu itekleyerek, küfür etmek, ona hakaret etmek, ne insanlığa sığar, ne siyasete, ne de ahlaka sığar. Siyasette eleştirilerin olması normaldir, ancak böylesi siyasetten uzak ahlak dışı davranışlar kabul edilemez. İYİ Partili isimlerin, en ufak eleştiriye dahi tahammül edemeyerek küfür ve hakaretle karşılık vermesi, içi boş bir siyasi duruşun göstergesidir. Yaşanan bu hadise, hem aziz şehidimizin hatırasına hem tüm şehit ve gazilerimize hem de milletimize saygısızlıktır. Mukaddesatı için en kıymetlilerini vatan uğruna feda edenlere,  Lütfü Türkkan ve zihniyetine nasıl davranılması gerektiğini yine Aziz milletimiz gösterecektir. Bunların hesabı milletimiz tarafından sandıkta sorulacaktır” diye konuştu.