BAŞKAN ALKAN: SIKINTILI BİR ODA DEVRALDIK

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, 2.5 yılın ardından oda başkanlığını 6.5 milyona yakın borçla devraldığını bildirdi. Önceki oda yönetiminin yaptıkları her işte çek kestiklerini iddia eden Alkan, “Geçtiğimiz yıl 4’üncü ve 5’inci ayda 74 bin, 20 gün sonra 153 bin çek kesilmiş” dedi.

Ahmet ARĞILLI/Zehra TEKECİ

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, 2 hafta önce başkanlık görevine başladığı esnaf güncel maddi durumu ve çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Alkan Lider Medya’ya yaptığı açıklamada, “Detaylı incelememiz henüz bitmedi ama şu an 6.5 milyona yakın borcumuz var. 2.5 yıl sonra maddi ve manevi yönden sıkıntılı bir oda devraldık” dedi. Alkan, geçtiğimiz hafta salı günü itibarıyla yoğun bir ekip çalışmasının demirbaş ve borç hesaplamalarını tamamladığını belirtti.

“GÜNÜ KURTARMAK İÇİN ÇEK YAZILMIŞ”

Hesaplamaların şu an yeminli bir müşavirin detaylı incelemesine sunulduğunu ifade eden Alkan, “ Odamızın şu an aidat, düğün salonu kirası ve basılan plakalardan gelen cüzi bir miktar geliri var. Maddi boyutta gerçekten sıkıntılı bir oda devraldık. Geçtiğimiz 6-7 aydan beri ödenmeyen faturalar olduğunu öğrendik. Bizim esnafımız olan araçları çeken kurtarıcıların, yapılan kulübelerin, taksi duraklarının, elektrikçilerin hatta düğünlere gönderilen çiçeklerin bile parası ödenmemiş. Yaptırdıkları her işte çek yazdırmışlar. Geçtiğimiz yıl 4’üncü ve 5’inci ayda 74 bin, 20 gün sonra 153 bin çek kesilmiş. Kendi maaşlarını almışlar esnafa ödeme yapmamız için çek kesmişler. Bu çekler nasıl yazılır? Odamızın böyle bir geliri yok ki nereden ödenecek. Günü kurtarmak için çek yazılmış” dedi.

“BORÇ DÖKÜMANLARINI HERKESE YOLLAYACAĞIM”

Alkan eski yönetimin görev sürecinde kendisine ilişkin birçok eleştiride bulunduğunu vurgulayarak, Ben belgeler ile konuşulmasını istiyorum. Kendim de elime yazılı evrak geldiğinde bunların hepsini canlı yayınlarda, televizyonlarda anlatacağım. Dökümleri odanın önüne astıracak, mektup şeklinde esnaflarımızın adresine göndereceğim. Bizim şu an 6.5 trilyona yakın borcumuz var. Borcu bir şekilde çözeriz ama manevi yönden de baya hiçbir işlem yapılmamış, biriken sorunlar var. Önümüzdeki süreçte 2.5 yıl sonra maddi ve manevi yönde sıkıntılı çözmemiz gereken sorunları olan bir oda devraldık” diye konuştu.

“DANIŞMA KURULU KURULACAK”

Yeni dönemde yapılması planlanan oda çalışmaları için de önceliğin esnafların yaşadıkları sıkıntı olduğunu aktaran Alkan, meslek gruplarından belirledikleri temsilcilerle bir araya gelerek sorunlara yönelik çözüm çalışmaları başlatılacağını dile getirdi. Kısa süre içerisinde her meslekten bir temsilcinin olduğu bir danışma kurulu kuracağını belirten Alkan “Danışma kurulu kuracağız ve danışma meclisi oluşturacağız. Meclis içerisinde sorun ve şikayetleri öğrenip onlardan aldığımız konulara ilişkin çözüm çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştu.

“ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN ARAŞTIRMALAR BAŞLADI”

Alkan en önem verdiği yenilikçi projelerinin arasında ise elektrikli araç kullanımı olduğuna dikkati çekti. Elektrikli araçlar için bir firmayla ilk teması gerçekleştirdiklerini ifade eden Alkan, “Seçimlerde bahsettiğimiz elektrikli araçlar için ön çalışmaya başladık. Dönüşümü nasıl yaparız, maliyeti nelerdir bunları araştırıyoruz. Bir firma ile ön görüşme yaptık kendileri bu alanda incelemelere başladılar. Elektrikli araçlar daha önce İstanbul’da denenmişti, şimdi bazı resmi kurumlarda var. Daha önceki dönemde bu konu bize geldiğinde maliyet nedeniyle değerlendirememiştik. Ama şimdi mevcut arabalar üzerinden bir dönüşüm sağlanacağı için maliyetinin uygun olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

“HER İSTEYEN TAKSİCİ OLAMAYACAK”

Alkan ayrıca taksimetre sisteminde de yeni bir çalışma yürütüldüğünü duyurdu. Taksimetre üretimi yapan bir firmanın içerisinde acil butonu, harita, kamera ve zil bulunan bir taksimetre üzerinde çalıştığını ifade eden Alkan bu gibi yenilikçi çalışmalardan oda esnafını faydalandıracaklarını dile getirdi.

Alkan oda içerisinde bulunan meslek gruplarına karşı oluşabilecek olumsuz yargıların kırılmasına yönelik çalışmalara da hız verdiklerini belirterek şunları kaydetti:

“Yakın zamanda taksi durakları başkanları ile bir toplantı yaptık. Mesleki eğitimlerimi üzerine çalışmalara ağırlık vereceğiz. Bu süreç sonrasında herkes taksici olamayacak. Taksicilik mesleğine zarar gelmesine izin vermeyeceğiz. Eğitim çalışmalarını sürdüreceğiz.”