BAŞKA SEVİYE

Nuri Şahin’in her maçta yaptığı rotasyona artık hazırlıklı hale geldik. Göreve ilk geldiğinde yaptığı, “Rakibe göre kadro ve sistem değişebilir” sözlerini sezonunun ikinci yarısından itibaren görmeye başladık. Veysel Sarı, Naldo, Fedor Kudriashov üçlüsünden ikisiyle Bünyamin Balcı ve Sherel Floranus’tan birisinin ilk 11’de yer alması artık klişe haline geldi. Orta sahada da Fredy, Poli, Hakan Özmert üçlüsünden zaman zaman değişik tercihler yapıyorken son haftalarda Hakan Özmert’i öne çıkardığını görüyoruz.

Türkiye’de son günlerin en popüler isimlerinden birisi haline gelen ve Galatasaray’da başkan adaylarının seçim malzemesi bile olan Nuri Şahin, bu kez farklı bir tercih daha yaptı. Transfer edildiği günden bu yana ilk 11’in vazgeçilmezi olan, bana göre Amilton Minervino’dan fazlasını gösteremeyen Alassane Ndao’nun yerine 22 haftadır ilk 11 yüzü görmeyen Gökdeniz Bayrakdar’ı as kadroya taşıdı.

Yapılan bu hamle, kalan haftalar için gençleri umutlandıran bir durum olacaktır. Zaten yapılması gereken de budur. Nuri Şahin artık düşme korkusu bulunmayan Antalyaspor’da gerek sözleriyle gerekse verdiği şanslarla genç oyuncuları parlatma görevini üstlenmelidir ki bu oyuncuların satışı kolay bir hale gelsin ve maddi kazanç elde edilsin.

Kadrodaki tek rotasyonu yapan Antalyaspor olmadı. Antalya’nın diğer temsilcisi Alanyaspor’da da hem geçen hafta Beşiktaş karşısında alınan 4-1’lik yenilgi hem de hafta içinde Sivasspor ile oynanacak Türkiye Kupası yarı final maçı düşünülerek olsa gerek Francesco Farioli 4 değişikliğe gitti.

Maça hızlı başlayan, topa daha çok hakim olan ve rakip kalede tehlike yaratan da ev sahibi Alanyaspor oldu. Gününde olmayan bir Boffin’in koruduğu Antalyaspor’da belki de ilk 10 dakikada durum 2-0’a bile gelebilirdi. Ancak Alanyaspor savunmasının üst üste yaptığı hataların ardından rakip kaleye yüklenen Antalyaspor’u güldüren son haftaların kahramanı Haji Wright oldu.

ABD’li futbolcu, fırsatçılığını konuşturarak dakikalar henüz 17’yi gösterirken takımını öne geçirdi. Asiste baktığımızda da Antalyaspor’un yakaladığı yükselişin bir özeti gibi bir görüntü ortaya çıktı. Sezonun ilk yarısında yokları oynayan Haji Wright’ı gol makinesine çeviren Luiz Adriano, genç meslektaşına asist yapan isim olarak dikkat çekti.

Brezilyalı futbolcu asistlerine Haji Wright’la da sınırlı tutmadı. Bu sezonu kayıp olarak geçiren Gökdeniz Bayrakdar’ın da adeta yeniden doğmasını sağlayan isim oldu. Fernando’nun harika uzun topunu Gökdeniz ile buluşturan Luiz Adriano, soyunma odasına 2-0 önde gidilmesinin kahramanlarından oldu.

Bu sezonun unutulan ismi Gökdeniz Bayrakdar’ın iki gol birden atması da 3 puanın yanında ayrı bir kazanç olarak kenara not edilebilir. Gelecek adına büyük beklentilerin olduğu Gökdeniz’in bir sezon daha kayıp olarak geçirmeye tahammülü olmamalı.

Sonuç olarak maç önünde oldukça zor olarak değerlendirilen maçta Antalyaspor’un rahat bir galibiyet alması gerçekten çok olası görülmüyordu. Derbiden alınan bu galibiyetle birlikte Antalyaspor’un çok farklı bir noktaya ulaştığını söylemek artık mümkün.