Basın Sözcüsü Gürcü, takımı geçen sezonla kıyasladı

Galatasaray yenilgisiyle birlikte 9 hafta sonunda 8 puanda kalan Antalyaspor’da Basın Sözcüsü Fatih Gürcü, mevcut durumdan memnun olmadıklarına dikkati çekerken, başarı kıstası olarak da geçen sezonu gösterdi. Gürcü, geçen sezonun ilk 9 haftasının 9 puanla geçildiğini, bu sezon da 8 puanlarının olduğuna dikkati çekti.

Galatasaray yenilgisi sonrasında istifa seslerinin yükseldiği Antalyaspor’da Basın Sözcüsü Fatih Gürcü, açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör Alex de Souza ile yolların ayrılması gibi bir planlamanın olmadığını söyleyen Gürcü, bir takımın başarılı ya da başarısız olmasını bir önceki seneyle kıyaslanarak görülebileceği belirtti. Mevcut durumdan kimsenin memnun olmadığını, ancak geçen seneki durumlarından da çok farklı bir konumda bulunmadıklarına dikkati çeken Gürcü, “Geçen yıl 25 Ekim’de göreve geldik. 10’uncu hafta maçına çıkılacaktı. Geçen sezonki fikstüre bakın. 9’uncu haftada 9 puan alan bir takım vardı. Şu an 9’uncu haftada 8 puanda olan bir takım var, yani yerinde saymış bir takım var. Fikstüre bakılınca İstanbul takımlarıyla maçlar tamamlandı. ‘Ortada başarı var’ demiyorum ama durum bu” sözlerini kullandı.

“SENKRONİZE OLMUŞ BİR TAKIM HENÜZ YOK”

Güvendikleri oyunculardan beklenen performansın henüz gelmediğini ifade eden Gürcü, “9 haftada bu oyuncuların daha çok puan getireceği umudu vardı. Geçen sezon Nuri Şahin’in ikinci yılıydı ve oturmuş bir takım vardı. Bu sene neredeyse hocasıyla takımıyla yepyeni bir takım oluşturuldu. Senkronize olmuş bir takım henüz yok. 9 hafta geçti biz hala bunu başaramadık. Bazı şeylerde acele etmek gerekiyor mu, 1-2 hafta daha izlemek mi gerekiyor bunun cevabı çok zor. Takım olarak çok kötü gibi bir noktada da değiliz” diye konuştu.

ALEX DE SOUZA İLE AYRILIK PLANIYOK

Alex de Souza ile ayrılık planlaması yapmadıklarına dikkati çeken Gürcü, “Alex de bu durumdan mutlu değil. Futbolcularla toplantı yaptık. ‘Hocanın kararlarını beğenmeme gibi tavrımız olamaz’ dediler. Oyuncuların bir rahatsızlıkları varsa bile iç dünyasında yaşıyorlardır. Dışarı çıkan bir şey yok” dedi.

 AURELİO TARAFTARA HAK VERDİ

Antalyaspor Teknik Sorumlusu Mehmet Aurelio, taraftarın istifa çağrılarına hak verdi. Takımın kötü duruma düştüğü zaman bu tip tepkilerin olabileceğini söyleyen Aurelio, “Onlara hak veriyoruz ama maalesef futbol bu. İyi sonuç almadığınızda bunlarla karşılaşıyorsunuz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sahada daha iyisini yapmaya çalışacağız. Alex hoca ile Antalya'yı daha iyi yerlere taşıyacağız. Alanyaspor maçından itibaren daha iyi yola gitmeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı.