BAŞIN ÖNE EĞİLMESİN!

BAŞIN ÖNE EĞİLMESİN!

Tarihinde ilk kez Avrupa Kupaları’nda boy gösteren Alanyaspor ilk turdan turnuvaya veda etti. Bir önceki yazımda, temsilcimizin her zaman üzerine koyan bir ekip olduğunu ve ilk turdan elensek bile kimsenin bu durumda yıkılmayacağını söylemiştim.

Aslında dediğim gibi de oldu. Evet üzüldük, evet bir golle elenmek, maç boyu başa baş mücadele ettiğimiz için kazanma ihtimalimiz olması bizleri ümitlendirdiği için biraz kırıldık, ama yıkılmadık.

Zaten… Alanyaspor yıkılmaz!

Hem sosyal medyada hem de çevremde görüyorum ki herkes Alanyaspor için, bunun bir tecrübe olduğunu ve önümüzdeki yıllarda tekrar Avrupa’ya gideceğini bu sefer çok daha güçlü olacağını biliyor. Maçla ilgili analiz yapmayacağım. Çünkü burada tarihi bir olay var. İstatistikler, kaçan goller, hatalar bunlar çokta önemli değil. Burada önemli olan tecrübe kazanmamız. Yenildik, elendik ama aslında kazandık.

Alanyaspor tarihinde ilk defa yurt dışına çıktı. Yönetim ve teknik ekip tarihinde ilk defa bir maç için ülke sınırları dışına çıktı. Bu elbette bize çok büyük tecrübe olarak geri dönecek. Rakibimiz bu arenada defalarca yer almış, Avrupa’da kupalar kazanmış bir takımdı. Onlardan daha iyiydik belki ama onlar daha tecrübeliydi, daha hazırdı. İşte bu noktada tecrübenin önemini anlıyoruz. Nasıl ki Alanyaspor, lige ilk çıktığında düşmeme mücadelesi vermiş ligi 12. sırada bitirince mutlu olmuştuk, hatırlayalım. O sezon büyük takımlara karşı nasıl ezildiğimizi hatırlayalım.

Hiç unutmam bir Beşiktaş maçıydı ve 4 gol yemiş son dakikada attığımız penaltı golüne deli gibi sevinmiştik. Farklı yenildiğimiz maçta bile Beşiktaş’a gol attık diye sevinmiştik. Sonra evimizde Başakşehir’den 5 yemiş, Galatasaray’dan 5 yemiş ligin o sezon biraz iyi oynayan takımı olan Akhisar bile 3 atmıştı bize. Çok değil 4 sene önce oynandı bu maçlar ve geldiğimiz noktaya bakın. Avrupa Kupası’nda maça çıkan, daha ligin ilk haftalarından ligin zirvesine yerleşen bir takımımız var.

Belki de iyi oldu

Her işte bir hayır vardır der büyüklerimiz,

Daha önce de yazdım, Karabük, Akhisar önümüzde örnek olarak duruyorlar.

Avrupa Kupaları’nda uzun mücadelelerde bulunan Anadolu takımları, ligden düştü ve 10 yıl geri gittiler.

O yüzden belki de iyi oldu dostlar, her işte bir hayır vardır.

Şimdi bu satırları okuyan her Alanyaspor sevdalısı kaldırsın başını, giysin formasını dimdik dolaşsın. Geri geleceğiz… Üstelik bu sefer daha güçlü olacağız… Bundan adım kadar eminim…

BAŞINIZ ÖNE EĞİLMESİN…