BAŞARILAR DİLEDİKÇE DEĞİL, AZMETTİKÇE GELİR

Hiçbir başarı tesadüf gelmez. Doğanın kanunu deyip köşeye çekilmek yerine, kendi kanununu yaratmalı insan. Başarı, çalışarak azmederek, inanarak ve kendi yolundan sapmadan ilerleyerek gelir. Arkamıza birilerini alarak, hazıra konarak değil. Başarı merdivenlerini kendi irademiz ile çıkarak, küçümsemeden, üreterek, yoluna çıkan engelleri devirerek gelir.

***

Oldum demeden, ama olan başarılarla da yetinmeyen, üretme arzusuyla gelir. Gelen başarı, senin meyvendir. Toprağa ağacını dikmeden, toprağının temizliğine dikkat edeceksin. Ağaçlarını temiz toprağa dikersen meyven de sağlam olur, güzel olur. Nitekim o ağacı taşlayan çok insan olacaktır. Lâkin meyvesi olan ağaç doluluğuyla ağırdır.

***

Yüreğindeki başarma arzusunu hiç terk etmezsen, başarı da kaçınılmaz olur. Örneğin bir insanı çok sevdiğinde, onu kazanmayı istersin. Onun için fedakârlıklar yapıp, sevgini göstermeye çalışırsın. Zaman da bu aşamada sana yardım eder insan zamanla senin yaptığın fedakarlıklara kayıtsız kalamaz ve yüreğinde yer edinmeye başlarsın. Sana değer vermeye başlar. İşte bu senin başarındır. Onun yüreğini kazanmayı başarmışsındır. Hayatımızın her aşamasında böyledir. Neyi çok istersen, onun için azmedersen ve fedakarlık gösterirsen başarırsın. Yüreğin de o başarıyla övünür. Kazandığın zaferlerinle onurlanan yüreğinin huzurunu solursun.

***

Başarmak isteyip başaramadığın anlarında olacak. Hayat her azme karşılık aynı şekilde karşılık vermez lakin şekil değiştirerek en güzelini sana ödül olarak verir. Neticede yine başaran sensindir. Hiçbir azim karşılıksız kalmaz. Başaramadığında, sessiz köşene çekilirsen azmini yitirirsen umutların da sana sırtını döner. Umutsuz hiçbir şey başarıya ulaşmaz. Her yolun başında önce umut vardır. Bazen senin seyrinin dışında gelişir bazı şeyler istediğin şey olmaz bazen ama senin için daha güzeli hazırlanmıştır. Yüreğin o hazırlanıp sana gelen başarıya öyle alışır ki iyi ki böyle olmuş dersin.

***

Başarının huzuru kaçınılmazdır. Başarabilmek için, içten istemek gerekiyor. Bir şeyi ne kadar çok istersek, azmimiz de o derece sağlam oluyor. Ne kadar çok istersek, göstereceğimiz fedakârlık da o kadar keskin oluyor. Gönüllerimizi huzurla doldurmak istiyorsak, sağlam kurulmuş hayallerimizle yola çıkarak, pes etmeden, azimle ilerleyerek başaracağımıza sonuna kadar inanarak devam edelim yolumuza. İşte o zaman başarı da huzur da bize koşar adımlarla gelecektir.

Kalıcı başarılar keskin azimlerin yolundan geçerek gelmiştir.