HAJI ABİ ÖYLE İSTEDİ

Antalyaspor'da unutulan golcü Haji Wright, İstanbul'da sahneye çıktı. 5 maç sonra ilk 11'de sahaya çıkan ABD'li, bu sezonki 6. golüne imza atarak Başakşehir karşısında alınan galibiyetin mimari oldu. Sahadan 1-0 galibiyetle ayrılan Kırmızı-Beyazlılar bu sonuçla birlikte yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı.

Luiz Adriano'nun transferiyle birlikte kızağa çekilen Haji Wright, Antalyaspor'da 5 maç sonra ilk 11'de sahaya çıkarken, Başakşehir'i yıkan isim oldu. Güçlü rakibini 1-0 ile geçen Kırmızı-Beyazlılarda Haji Wright; 20. dakikada sahne alırken, takımının yenilmezlik serisine bir halka daha ekledi. Bu sonucun ardından Antalyaspor puanını 38 yaparak, düşme hattıyla olan farkı 9'a çıkarırken, Başakşehir ise 47 puanda kaldı.

EN GOLCÜ İSİM OLDU

Kırmızı-Beyazlılara 3 puanı getiren isim olan Haji Wright, aynı zamanda takımının en golcü ismi de olmayı başardı. Bu sezonki 6. golüne imzasını koyan 23 yaşındaki futbolcu, Fredy Ribeiro'yu geçerek zirveye yerleşti.

KALE KAPALI

Başakşehir galibiyetiyle birlikte yenilmezlik serisini 7 maça çıkaran Antalyaspor, aynı zamanda savunmadaki başarısıyla da dikkat çekti. Son 7 maçta 4 galibiyet ve 3 beraberlik elde eden Akrep, kalesinde ise sadece 1 gol gördü.

7 SENE SONRA KAZANDI

İstanbul deplasmanından 3 puanla dönen Antalyaspor, aynı zamanda rakibine karşı uzun süren kazanamama serisine de son verdi. Oynanan son 12 maçta 10 yenilgi ve 2 beraberlik alan Antalyaspor, elde ettiği 3 puanla birlikte tam 7 yıl sonra rakibini devirmeyi başardı.

İSTANBUL'DAKİ İLK GOL

Başakşehir karşısında bu sezon İstanbul'daki 5. maçına çıkan Antalyaspor, ilk kez gol sevinci yaşadı. Sezonun geride kalan bölümlerinde Fenerbahçe ve Galatasaray’a 2-0 mağlup olan Antalyaspor, Fatih Karagümrük ve Beşiktaş ile golsüz berabere kalarak İstanbul deplasmanında gol atma başarası gösterememişti.

SÜRPRİZ KADRO

Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, son iki haftada Adana Demirspor ve Sivasspor maçlarından 4 puan çıkaran kadrodan 4 değişikliğe gitti. Sezonu kapatan Admir Mehmedi'nin yanı sıra Sherel Floranus, Naldo ve Hakan Özmert'i yedek kulübesine çeken Şahin; Bünyamin Balcı, Fedor Kudriashov, Andrea Poli ve Haji Wright'a şans tanıdı.

 

 

29. HAFTA

Hakem: Zorbay Küçük

Başakşehir

Teknik Direktör: Erdinç Sözer

Volkan Babacan    6

Caiçara  5

Ravil Tagir  4  (67' Salih Uçan 4)

Duarte    5

Hasan Ali Kaldırım  3 (29' Okaka 5)

Tolga Ciğerci 7

Aleksic 6

Serdar Gürler  3  (45' Deniz Türüç 5)

Pizzi 3 (46' Berkay Özcan 4)

Ömer Ali Şahiner 4 (67' Gulbrandsen 4)

Chadli 5

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin 6

Bünyamin Balcı 6 (84' Floranus)

Veysel Sarı 7

Kudriashov 7

Güray Vural 7

Poli 7

Fernando 6

Doğukan Sinik 6 (68' Ghacha 4)

Ndao 6 (75' Fredy 5)

Haji Wright 8 (75' Naldo 4)

Luiz Adriano 6 (84' Gökdeniz Bayrakdar)

 

Sarı Kart: Caiçara, Ömer Ali Şahiner, Okaka (Başakşehir)

Kırmızı Kart:

Gol: 20' Haji Wright