BAROMETRE'DE 'PARLAMENTER SİSTEM' KONUŞULDU

Rasim Ozan Kütahyalı ve Ümit Zileli Lider TV’de yayınlanan Barometre programında gündemi değerlendirdi ve parlamenter sistem masaya yatırıldı. Ümit Zileli, başkanlık sistemiyle ilgili Nagehan Alçı’nın yazılarını desteklediğini belirterek, “Nagehan Alçı’nın yazdığı yazıları destekliyorum. Ortam rahatlar. Başkanlık seçimine gidilmemeli” diye konuşurken, Kütahyalı ise Başkanlık sisteminin olması gerektiğini söyleyerek, “Ben başkanlığı savunurum ama kuvvetler ayrılığı da olmalı” dedi.

İki başarılı gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ve Ümit Zileli’nin gündeme yönelik çarpıcı açıklamalarıyla geniş izleyici kitlesine ulaşan Barometre’de birbirinden önemli konular masaya yatırıldı. Sosyal medya platformu Twitter'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki çirkin paylaşımlara ilişkin Ümit Zileli, “Bir insanın hastalığı, ölümü buradan bir şey yakalamaya çalışmak çirkin ve aşağılık bir şey çok ayıp. Muhalefetin tutumu genel olarak iyiydi. Faydalanmak için bi konuşma yapmadılar. İster seveyim ister sevmeyim orada bir makam var. O yüzden sevmek zorunda değiliz saygı göstermek zorundayız” ifadesini kullandı.

KÜTAHYALI'DAN NET CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki manipülatif nitelikte paylaşıma Rasim Ozan Kütahyalı, “Böyle bir ortamda bu denli paylaşımlar kaosa yol açar. Bundan medet ummak çok çirkin. Recep Tayyip Erdoğan tüm manipülasyonlara rağmen kesinlikle 2023 adayı" dedi.  Başkanlık sistemini savunduğunu söyleyen Kütahyalı, “4 büyük partiyle seçime gidilmeli” ifadesini kullanarak kuvvetler ayrılığını da savundu. Zileli’nin 2022’de kesin seçime gidilecek sözüne ise Kütahyalı, “Ben katılmıyorum seçim 2023’te olacak” ifadelerini kullandı.

"NAGEHAN ALÇI'NIN YAZILARINI DESTEKLİYORUM"

Ümit Zileli başkanlık seçimiyle ilgili Nagehan Alçı’nın yazılarını desteklediğini belirterek, “Ortam rahatlar. Başkanlık seçimine gidilmemeli. Bu haliyle bir karmançormanlık yaşamamak kaçınılmaz. Bu halkın sinir sisteminin kaldıramayacağı şeyler olabilir. Akla gelebilecek her türlü kötü şey olabilir. Ak parti nabız ölçecek sonrasında parlamenter sistemi getirecekler. Uzlaşmaya gidip parlamentarizme geçilmeli. Yasama yürütme yargı birbirine karıştırmamalı” dedi.

"HDP İLE İHTİMAL KESİNLİKLE BİTMİŞTİR"

7 Haziran çözüm sürecine ilişkin Kütahyalı, “Çözüm sürecini çok istedim. 7 Haziran kürtler için yanlış oldu. HDP, PKK’dan kopsun demek ak parti islamdan kopsun,  CHP Atatürk’ten kopsun demekle aynı şey. HDP ile ortaklık yapma ihtimali kesinlikle bitmiştir. Ayrıca terör İHA’lar ve SİHA’lar ile çok azaldı” dedi.

"ASGARİ ÜCRETE CİDDİ BİR ZAM GELECEK" 

Asgari ücrete yüzde 35-40 arasında zam yapılacağını söyleyen Kütahyalı, “Asgari ücrete ciddi anlamda bir zam gelecek. Yüzde 35-40 oranında memura işçiye verilmesi beni çok mutlu eder. Radikal zam artışı ilk 3-4 ay rahatlatır. Zam talebi patlatır. Türkiye enflasyon sarmalına girdi. 20 gibi bir zam olması fake bir zamdır. Bu enflasyon sarmalını artırır” diye konuştu. Zileli ise, “İnsanlarda para olması esnafı da rahatlatır. Faiz dengesine dikkat edilmeli” şeklinde konuştu.