BARINAKTAN ÖLÜSÜ ÇIKTI

Evden kaçarak trafik kazası geçiren Zoya isimli pitbull cinsi köpek, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kepezaltı Hayvan Barınağı’na getirildi. Köpeğin sahibi Fatih Demir, verdiği 1 aylık uğraş sonrası barınaktan Zoya’yı sağlıklı bir şekilde almayı beklerken, beklenmedik bir anda öldüğünü öğrendi. Köpeğinin ani ölümünü, ihmalsizlik yüzünden olmasından şüphelenen Demir ve hayvanseverler bu duruma tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde evden kaçan Zoya isimli pitbull cinsi köpek, araba çarpması sonucu yaralanarak özel bir hayvan kliniğine götürüldü. Buradan sağlıklı raporu verilen Zoya önce Muratpaşa Belediyesi’nin hayvan barınağına, ardından Büyükşehir Belediyesine bağlı Kepezaltı Hayvan Barınağına emanet edildi. Sokak sokak köpeğini arayan Fatih Demir, Zoya’nın Kepezaltı Barınağı’nda olduğunu öğrenmesi üzerine teslim almaya gitti. Ancak işler beklediği gibi gitmeyen Demir, aniden köpeğinin öldüğünü öğrendi. Zoya’nın ani ölümü Demir ve hayvanseverlerin derinden yaraladı.

BARINAKTAN ALAYCI TAVIR

Olayı anlatan Fatih Demir, barınak yetkilileri tarafından köpeğini teslim alabilmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne gitmesi gerektiğini söylediklerini ileri sürdü. Bu sırada Demir’in arkadaşları da Zoya’yı geri alabilmek için kolları sıvadı. İddialara göre 1 aylık süreç içinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden milli parklara, oradan da barınağa gelecek olan izin belgesini beklediler fakat her defasında engellerle karşılaştılar.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM”

Zoya’nın sahibi Demir, otopsi yapılması için izin vermediği halde köpeğin arka kapıdan Burdur’a incelemeye gönderildiğini belirtti. Demir, Zoya’nın ölümünün peşini bırakmayacağını ve yaşanılan üzücü olayı gerekli mercilere taşıdığını ifade etti. Demir, “Bu süreçlerin bu kadar uzamasını ve canlıların zarar görmesini istemiyoruz. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. Yetkililerden konuya müdahil olup, bu olayda sorumlu kimse ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Köpeğimizi şimdi teslim alacağız. Kurumdan köpeğin öldüğüne dair bizi kimse aramadı. Bizim iznimiz olmadan, köpeğin alınıp otopsiye yollanması çok saçma” ifadelerini kullandı.

HÜSRANA UĞRATTI

Zoya’nın ölümü ise hayvan severlerin aklında soru işareti bıraktı. Erkan Er, “Köpek bir gün öncesinde herhangi bir sağlık problemi yok, teslim edilebilirken ve yazı bahane edilirken, yazı geldiği günün sabahı bu köpek nasıl öldü? Kesimlikle başka durum var ve biz, otopsiyi kendimiz yaptırmak istediğimizde onay vermediler. İznimiz, onayımız olmadan Burdur’a gönderdiler. Büyükşehir Barınağı’ndaki görevliler bizi hüsrana uğrattı. Şu an hiç iyi değiliz. Bu konunun buralara gelmesinin tek sebebi kendileridir. Zoya gitti ama başka Zoya’lar böyle olmasın istiyoruz” dedi.

ALAY ETTİLER İDDİASI

Olayları yakından takip eden hayvansever vatandaş Erkan Er, geçtiğimiz hafta Zoya’yı almak için tekrar barınakla iletişim kurduğunda büyük bir şok yaşadı. Erkan Er, tekrardan iletişime geçtiği görevlilerin, izin belgesini Büyükşehir’e gönderildiğini ama köpek öldüğü için kendilerine haber verilmediği söylediklerini bildirdi. Er, barınaktaki görevlilerin Zoya’nın ölümünü alay konusu yaptığını ve takındıkları tavırların oldukça yanlış olduğunu da ileri sürdü.