BARCELONA'DAN SONRA ALANYASPOR GELİYOR
Süper Lig'de rakip kaleye en çok şut gönderen takım olan Alanyaspor, Avrupa'da da devlerle mücadele veriyor. Turuncu-Yeşilliler, Barcelone ve Bayern Münih'ten sonra en çok şut şansı deneyen takım konumunda.

Süper Lig'de rakip kaleye en çok şut gönderen takım olan Alanyaspor, Avrupa'da da devlerle mücadele veriyor. Turuncu-Yeşilliler, Barcelone ve Bayern Münih'ten sonra en çok şut şansı deneyen takım konumunda.
TALİP GÖKHAN YÜMSEL
KALEYİ GÖREN VURUYOR
Süper Lig'de ortaya koyduğu futbolla pek çok kişinin beğenisini toplayan Alanyaspor, rakip kaleyi adeta bombardımana tutuyor. Bu sezon oynadığı 30 maçta 49 puanla geçen sezonki çıkışını da sürdüren Turuncu-Yeşilliler, Avrupa kupalarına katılma hedefini de sürdürüyor. Rakip kaleye tam 180 şut gönderen Alanyaspor, bu alanda Süper Lig'de zirvede yer alırken, Avrupa'da da dev kulüplerle yarışıyor. Maç başına 6 isabetli şut gönderen Antalya ekibi, Avrupa'nın beş büyük liginde sadece Barcelona'nın gerisinde kaldı. Katalan ekibi La Liga'da rakip kaleye 188 isabetli şut gönderirken, Alman devi Bayern Münih ise 26 haftada Alanyaspor ile aynı sayıda 180 isabetli şut attı.
GOL ORANI DÜŞÜK
İsabetli şutları gole çevirme oranında düşüş yaşayan Alanyaspor, buna rağmen yine de Avrupa'nın önde gelen takımları arasında yerini aldı. Yüzde 26.66 oranında golle buluşan Alanyaspor; Bayern Münih, Paris Saint Germain, Galatasaray ve Barcelona'nın ardından 5. sırada yer aldı. En yüksek oranı yakalayan Bayern Münih olurken, Alman ekibi şutlarının yüzde 43.3'ünü gole çevirdi.
Alanyaspor’da Fatih Tekke’nin ardından göreve gelen ve sonrasında koltuğunu Joao Pereira’ya devresen Sami Uğurlu, yaşanan başarısızlığın nedenini anlattı. Uğurlu, devre arası transfer döneminin başarılı geçmediğini savundu.
Bodrum FK’ye yenilerek kümede kalma yolunda ağır yara alan Alanyaspor, Süper Lig’de son 5 haftanın en kötü performansını sergileyen takım durumuna düştü. Son 5 haftadan puan çıkaramayan Turuncu-Yeşilliler, 32’nci haftada oynayacağı Samsunspor karşılaşmasından da puan çıkaramaması halinde 9’uncu sezonunu geçirdiği Süper Lig’de en kötü serisine imza atacak.
Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe ile beraberindeki heyet Antalya Valisi Hulusi Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette Antalyaspor'un mevcut mali durumu ve geleceğe yönelik projeler masaya yatırıldı.
Antalyaspor’un elde ettiği son 3 galibiyeti getiren golleri kaydeden Adolfo Gaich, Samsunspor karşısında önemli bir zafer elde ettiklerini söyledi.
Sezona beklentilerin uzağında başlamasına karşın son haftalarda ortaya koyduğu performansla öne çıkan Soner Dikmen, Antalyaspor’da kariyer sezonunu yaşıyor. Süper Lig’de 6’ncı sezonunu geçiren 31 yaşındaki futbolcu, en skorer dönemini yaşıyor.
Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, “Golden sonra da oyuncularımız pozisyonlarından çıkmaya başladılar. Çünkü gol atma isteğiyle daha fazla ileri getirip oyun planından çıktılar. Bu sırada Bodrum daha fazla kontratak şansı buldu. Ama oyuncularımız ne kadar istediyse de golü atamadık” dedi.
Son 4 maçını kaybeden Alanyaspor, sezonun en kritik maçında düşme hattındaki Bodrum FK’yi ağırladı. Rakibine 1-0 ile boyun eğen Turuncu-Yeşilliler, üst üste 5’inci yenilgisini alarak düşme hattına yerleşti.
65 farklı ülkeden, bin 800'ü yabancı olmak üzere yaklaşık 10 bin sporcunun katılım sağladığı 20. Uluslararası Runtalya Maratonu, Antalya'da başladı.
Antalyaspor’un aldığı son 2 galibiyette sonradan oyuna girerek 3 puanı getiren isim olan Adolfo Gaich, Samsunspor’un kilidini de çözen isim oldu. 64’te oyuna giren Arjantinli, 85’te attığı golle skoru 2-1’e getirdi ve 3 puanı Antalyaspor’un hanesine yazdırdı.
Antalya derbisini kazanarak kümede kalma yolunda önemli bir virajı aşan Antalyaspor, bu sezon Samsunspor karşısında 3 puan arayacak. Evinde oynadığı son 2 maçı kazanan Akrep, 3 sene sonra 3’te 3 yapmak için mücadele verecek.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz