BARCELONA'DAN SONRA ALANYASPOR GELİYOR

Süper Lig'de rakip kaleye en çok şut gönderen takım olan Alanyaspor, Avrupa'da da devlerle mücadele veriyor. Turuncu-Yeşilliler, Barcelone ve Bayern Münih'ten sonra en çok şut şansı deneyen takım konumunda.

TALİP GÖKHAN YÜMSEL

KALEYİ GÖREN VURUYOR

Süper Lig'de ortaya koyduğu futbolla pek çok kişinin beğenisini toplayan Alanyaspor, rakip kaleyi adeta bombardımana tutuyor. Bu sezon oynadığı 30 maçta  49 puanla geçen sezonki çıkışını da sürdüren Turuncu-Yeşilliler, Avrupa kupalarına katılma hedefini de sürdürüyor. Rakip kaleye tam 180 şut gönderen Alanyaspor, bu alanda Süper Lig'de zirvede yer alırken, Avrupa'da da dev kulüplerle yarışıyor. Maç başına 6 isabetli şut gönderen Antalya ekibi, Avrupa'nın beş büyük liginde sadece Barcelona'nın gerisinde kaldı. Katalan ekibi La Liga'da rakip kaleye 188 isabetli şut gönderirken, Alman devi Bayern Münih ise 26 haftada Alanyaspor ile aynı sayıda 180 isabetli şut attı.

GOL ORANI DÜŞÜK

İsabetli şutları gole çevirme oranında düşüş yaşayan Alanyaspor, buna rağmen yine de Avrupa'nın önde gelen takımları arasında yerini aldı. Yüzde 26.66 oranında golle buluşan Alanyaspor; Bayern Münih, Paris Saint Germain, Galatasaray ve Barcelona'nın ardından 5. sırada yer aldı. En yüksek oranı yakalayan Bayern Münih olurken, Alman ekibi şutlarının yüzde 43.3'ünü gole çevirdi.