Balyozlu yıkıma mahalleli tepkisi

Antalya Balbey Mahallesi’nde bulunan Aşık Doğan Dede Türbesi’nin balyozlarla yıkılması mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı. Yıkım ekibinde çalışanlar, bir kadın tarafından gerekli izinlerin alındığını iddia ederek, bakım onarım çalışması yaptıklarını söyledi.

Antalya’nın Muratpaşa İlçesine bağlı Balbey ve Tahılpazarı mahalleleri sınırında bulunan ‘Aşık Doğan Dede Türbesi’ balyozlarla yıkıldı. Evliya Çelebi’nin de ziyaret ettiği söylenen türbeyi yıkıldığını görenler hemen Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu’na haber verdi. Olay yerine gelen Muhtar Uyaroğlu yıkım ekibi ile konuşarak neden yıkımın yapıldığını sordu. Yıkım ekibinde çalışanlar Uyaroğlu’na isminin açıklanmasını istenemeyen bir kadın tarafından Uncalı civarındaki bir mezar yapım şirketiyle anlaşarak gerekli izinleri (Anıtlar Koruma Kurulu vb) de aldığını iddia ederek türbenin yıkım ve yapım işlerini başladıklarını söyledi.


MUHTARDAN AÇIKLAMA
Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, konuyla ilgili yaptığı araştırmalardan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Fotoğraflarda görüldüğü şekilde yeni türbe inşa edilmiştir. İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir bayan tarafından Uncalı’daki bir mermer-mezar yapan şirket ile anlaşılmış ve türbenin inşası aynı gün içinde bitirilmiştir. An itibariyle mahalle sakinlerimizin ve Antalyalıların ziyaretine açılmıştır. Allah kabul etsin inşallah.”