Balon balığı uyarısı!

Akdeniz’de sıklıkla görülmeye başlanan balon balıkları denize girmek isteyen vatandaşları tedirgin ediyor. Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Deniz kıyısında bulunan balon balıkları ısırmayan ve tehlike oluşturmayan türden. Bu yüzden vatandaşlar ve turistler rahatlıkla denize girebilir” dedi.

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte sahil şeritleri dolmaya başladı. Ancak denize girmek isteyen vatandaşlar, balon balıklarının Akdeniz kıyılarına gelmesi nedeniyle tedirginlik yaşıyor. Balon balıklarının, kıyıdaki balık atıkları veya yem olarak gördüğü küçük balıklar nedeniyle geldiklerini dile getiren Gökoğlu, gelen balon balığı türünün hiçbir risk oluşturmadığını söyledi.



KÜÇÜK BALON BALIĞI TÜRÜ RİSK OLUŞTURMUYOR

Suyun değişimini yakından takip ettiklerini söyleyen Gökoğlu, “Akdeniz’deki egzotik tür sayısı yaklaşık 1000’i buldu, bunun içinde balon balıkları da var. Bizim kıyılarımızda 6-7 tür var ve bunların tamamı da egzotik. İnsanlarımızın korkmasına gerek yok, bizim günümüzün çoğu suyun altında geçiyor. Suyun değişimlerini yakından takip ediyoruz” diyerek şöyle devam etti:

“Balon balıklarında risk oluşturabilecek bir tür var, o tür de bizim kıyılarımıza yanaşmıyor. Bizi gördüğü zaman kaçan bir tür, iri büyük bir tür. Küçük tür ise zaten biz ellerimizde tutup oynuyoruz. Böyle bir durum söz konusu değil. Bizim sularımıza 6 7 türde balon balığı var ama korkmaya gerek yok, diğer balıklar gibi balon balığı gibi risk oluşturmuyor. Vatandaşlar, turistler rahatlıkla denize girebilir onu belirtelim. Denize girenler için herhangi bir sıkıntı yok.”