BALIK MEZARI ÇAMURA DÖNDÜ

Düden Şelalesi'nde meydana gelen köpürme, kötü koku ve kirli su nedeniyle binlerce balık su yüzeyine çıkarak telef olmuştu. Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada, 10 işletmeye 2 milyon 598 bin 797 TL idari para cezası uygulandığı ve bu 10 tesisin faaliyetinin durdurulduğu açıklanmıştı.

Düden Şelalesi’nde son olarak kenti etkisi altına alan sağanak yağışın ardından resmen çamur aktı

RENGİ KAHVERİNGİNE DÖNDÜ

Geçtiğimiz çarşamba günü aşırı yağış sonrası coşan Düden Şelalesi’nin rengi kahverengine döndü. Çamurlu su deniz üzerinde de kahverengi tabaka oluşturdu. Daha önce Düden Şelalesi'nden gelen suyun bulunduğu Cırnık Köprüsü'nde binlerce balık kıyıya vurmuştu. Düden Şelalelerini de içine alan Düden Çayı'nda yaşanan zehirli su kaynaklı köpüklenme ile ilgili valilikten yapılan açıklamada 10 işletmeye 2 milyon 797 bin TL idari para cezası uygulandığı bildirilmiş, işletmelerin faaliyetlerinin durdurulduğu ifade edilmişti.

ÖLÜMLER DEVAM EDİYOR

Antalya Tanıtım Vakfı, (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege ise sosyal medya hesabından Düden Çayı’nda telef olan balıkların fotoğrafını paylaşarak, “Koku, pislik ve balık ölümleri devam ediyor” açıklamasında bulundu. Ege geçtiğimiz günlerde şelalenin suyuna kimyasal madde karışmasıyla ilgili, “Bu kentin bir tane Düden Şelalesi var ve bu kentin can damarı. Bu zehirli atıklar, zehirli su denize karıştı. Tüm canlılar öldü. Bu konuda idari para cezası kesinlikle yeterli değil ve bunu yapanların yargılanması konusunda göreve davet ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

HABER MERKEZİ