BALABAN KARDEŞLER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret eden Başpehlivan ve 2021 Survivor yarışmasının şampiyonu İsmail Balaban ve kardeşi Turan Balaban, konferans salonunda öğrencilerle sohbet etti.

652'nci ve 655'inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birinci gelerek iki kez başpehlivan unvanını kazanan ve 2021 Survivor yarışmasının şampiyonu İsmail Balaban ve kendisi gibi başpehlivan kardeşi Turan Balaban, Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu İkram Hizmetleri Programı Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk'ün davetlisi olarak okulu ziyaret etti. Köktürk, “Sırf verdiği sözü tutmak için İstanbul'dan saatlerce yol yapıp aramızda bulunan İsmail Balaban ve programın organizesinde yardımcı olan Turan Balaban'a teşekkür ederim. Kendileri güreş tarihinde bir ilk aynı zamanda ilk defa er meydanında iki kardeş güreş tutuyor. Gerek Kırkpınar gerek Survivor şampiyonluğunda Antalyaspor atkısı ve formasını üzerinden eksik etmeyen İsmail Balaban ilimiz adına mutlu ediyor" dedi.

“HAYATIMIZDAKİ TÜM BAŞARILARI GÜREŞE BORÇLUYUZ”

Balaban kardeşler güreşe nasıl başladıklarını aktarırken İsmail Balaban, yenilgiyi asla kabullenemeyen bir yapısı olduğunu söyledi. Balaban, başarılı olabilmek için çalışmaktan vazgeçmemek gerektiğini söyledi. Öğrencilerden gelen 'Eğer sporcu olmasaydınız hangi mesleği yapardınız' sorusuna Balaban kardeşler "Hayatımızı kurtarmak için yokluklar içinde çıktığımız sporda başarılı olunca bir anlamda hayatımızı kurtardık. Yoksa köyümüzde zorluklar ile mücadele eden çiftçiler olurduk. Şimdi güreş sayesinde eğitim-öğretim hayatımızda ve çalışma hayatımızda tüm başarıları güreşe borçluyuz" dedi.

DHA