BAL KABAĞI

Kurban Bayramı’nın son gününde Alanya'da bir meclis üyesinin yaptığı açıklamalar üzerinden yaşanan tartışma hala gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Reklam kokan hareketler misali yapılan açıklamaya baktığımızda tamamen içi boş, mesnetsiz ve dayanaksız iddialar olduğunu görünce irfanına hep güvendiğimiz Anadolu insanımızın bir sözü aklıma geldi.

***

"Laf etti bal kabağı"

Elbette o açıklamalara dayanaksız iddiaların muhatabı olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in yakın çalışma ekibinden olan Başkan Yardımcıları Tunahan Kasapoğlu ve Fevzi Alaettinoğlu gereken cevabı en yüksek perdeden verdiler. Bunun yanında MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sümbül ve parti yetkilileri de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı’nı anlatan sözleri ile adeta hatırlatma yaptılar.

***

Peki, ne diyordu MHP Lideri Bahçeli: "İttifakımız çıkara değil tertemiz milli hedeflere bağlı ve millete hizmet aşkına dayalıdır. Bilinmelidir ki Cumhur İttifakı kutlu varlığını güçlü bir şekilde muhafaza ve müdafaa edecektir. Hiç kimse Cumhur İttifakı üzerinde spekülasyona tevessül etmemelidir.”

***

Liderler düzeyinde tamamen nezakete ve güvene dayalı, milletin birlik ve beraberliğinin pekişmesine, ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşması adına tek kuruşluk dünyevi menfaat gözetilmeden oluşan bir ittifaka bu şekilde çomak sokmaya çalışmak acaba kime yarayacaktır?

***

Kaldı ki sayın meclis üyesi aynı zamanda Antalya Büyükşehir Meclisinde de görev yapıyorsunuz ve orada 19 ilçe ve büyükşehir belediyelerinin hem mali tablosunu hem de yatırım bütçesini adınız gibi biliyorsunuz öyle değil mi? Mesela çıkıp bayramda yaptığınız açıklama gibi bir açıklama yapsanız da sevgili hemşehrileriniz Alanya Belediyesi’nin yatırım bütçesini diğer belediyeler ile kıyaslama imkanı bulsa nasıl olur?

***

Bu arada unutmadan bir tavsiye vereyim mi size!

Eski bir belediyeci olarak ilgili bakanlıklara birer dilekçe ile başvurun da turizm şehirleri yaz aylarında ne kadar misafir ağırlıyorsa genel bütçeden o kadar pay alsın. Bu vesileyle ben bu sakat durumu da gündeme taşımış olayım. Yapabilir misiniz bilmem ama yapabileceğinize adım kadar emin olduğum bir durum var.

***

KUTU

HACEL OBASI TÜRKÜSÜ

MHP'nin üretken belediyecilik anlamında örmek gösterdiği Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel sosyal medya hesabından "Hacel Obası" türküsünü paylaştı.

"Hacel obasını engin mi sandın

Ayağında putini var zengin mi sandın

Her olur olmazı canım dengin mi sandın"

Sayın meclis üyesi işte bu türküyü dinleyebilirsin mesela. Ama oynamak için değil o sözlerdeki ince mesajları anlamak için... Yaparsın değil mi?