BAKANLIK SAHTE İNDİRİME EL ATTI

Ticaret Bakanlığı fiyat etiketleri ile ilgili yönetmelikte yapılan son değişikliğe göre indirimli ürünlerin etiketlerinde önceki fiyatın da yer alacağını ve indirimlerin son 30 günün en düşük fiyatı üzerinden gerçekleştirileceğini bildirdi.

İrem GÜNEYBAZ

Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde değişikliğe giderek, indirimli satışlarda ve fiyat etiketlerinde uygulanacak kriterleri düzenlemişti. Bu kapsamda yeni uygulamalar hayata geçirilirken indirimli satışa konu edilen ürünlerin indirimden önceki satış fiyatının tespitinde, indirimin uygulandığı tarihten önceki 30 gün içinde kullanılan en düşük fiyatın esas alınacağı belirtildi.  Yürürlüğe giren yeni düzenleme kapsamında etiket ve listelerde yer alan hususların Türkçe yazılması zorunlu olacak. Ambalajlı malın satış fiyatından ayrı olarak ambalajın teslimine ve iadesine ilişkin depozito bedeli varsa söz konusu bedelin tutarı da etiket ve listelerde bulunacak.

“TEDBİRLER TÜKETİCİYİ KORUYACAK”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, satıcıların ürünlere uyguladığı sahte indirimlerin alınan yeni kararla engelleneceğini söyledi.  Gündüz, bu düzenlemenin tüketiciler için sevindirici bir haber olduğunu belirterek, “Öncesinde satıcılar çeşitli pankartlar ve yapmadıkları indirimlerle tüketiciyi aldatıyor ve yanıtlıyordu. Şimdi bunu yapamayacaklar. Tüketici bir alışveriş yapmak istediğinde önceki fiyat ile son fiyatı karşılaştırabilecek. Eğer indirim yoksa bunu rahatlıkla tespit edebilecek. Uygulanan bu karar tüketicileri korumaya yönelik önemli tedbirler getirmiştir. Bu uygulama ile gizli yapılan zamları da engellemiş oldular. Tüketicilerimizde eğer bu durumla karşılaşırsa da Ticaret Bakanlığına kolaylıkla başvuruda bulunabilirler. Ticaret Bakanlığı’nın ilgili birimleri derhal gelip müdahale yapacaktır” diye konuştu.