BAKANLIK AMATÖRLER İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

Pandemi sebebiyle zor günler geçiren amatör spor kulüpleri için Gençlik ve Spor Bakanlığı harekete geçiyor. ASKF Başkanı Metin Bulut, en az iki branşta mücadele veren kulüplere maddi desteğin verileceğini duyurdu

Pandemi sebebiyle pek çok sektör zarar görürken, bunların başında amatör spor kulüpleri yer aldı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Metin Bulut, amatör kulüplerin yaşadığı sıkıntıyı Lider Gazete'ye anlatırken, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destek için düğmeye bastığını duyurdu.

Amatör liglerin henüz başlatılmaması gerekçesiyle bu sektörden ekmek yiyen pek çok kişinin sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Bulut, "Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun bu konuda harekete geçtiği bildirildi. Amatör kulüplerimizin yaşadığı sorunlara duyarlı bir duruş sergileyerek maddi destek yapacaklarını öğrendik. En az 2 branşta mücadele veren amatör takımlara 5'er bin TL civarında maddi desteğin verilmesini bekliyoruz. Kulüpler, tek başına futbol ya da başka bir branşla mücadele veriyorsa bu destek sağlanmayacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden takımların sayısını istemişler. Bizden de kulüpleri tespit etmek için yardım istediler. Elimizdeki bilgileri kendileriyle paylaşacağız" diye konuştu.

MALZEME DESTEĞİ

Muratpaşa Belediyesi'nin de amatör kulüplere malzeme desteği verdiğini ifade eden Bulut, "Pandemi yaşanmasaydı, belediye olarak Muratpaşa sınırlarındaki kulüplerin antrenörlük vize parasını ve yönetici kartlarının masraflarını da kulüplerin hesaplarına yatıracaklardı. Ancak ligler başlamayınca bu yardım askıda kaldı. Şimdi Büyükşehir Belediyesi'ne bastırıyoruz. Sıkıntılarımızı anlattık. Diğer merkez ilçe belediyelerle görüştük, ücret almadan tesislerini amatör kulüplerin çalışması için açacaklar" sözlerine yer verdi.

"OCAK AYINDA BAŞLAR"

Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) ocak ayı itibariyle başlamasını beklediklerini ifade eden Metin Bulut, "Amatör sporların yıllık programları, bir anlamda anayasası var. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu henüz yayımlanmadı. Ancak BAL'ı ocak ayında başlatma olasılıkları çok yüksek. BAL başlarsa Süper Amatör Lig de başlamalı. Çünkü BAL'dan düşecek ve oraya çıkacak takımlar olacak. Onun için BAL başlarsa Süper Amatör de başlamalı" diye belirtti.

LİGLER BAŞLAMAMALI

Yapılan çalışmalara rağmen amatör liglerin başlatılmasını doğru bulmadığını ifade eden Metin Bulut, "Bana göre ligler erken başlıyor. Öncelikle aşının gelmesi lazım. Aşının büyük bölümü vurulduktan sonra liglerin başlaması lazım. Aşı önlemdir. Benim elimde olsa; aşılamanın yüzde 30, yüzde 50'si tamamlandıktan sonra ligleri başlatırdım" dedi.

"ÖNCE SAĞLIK"

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak maddi bir sıkıntılarının bulunmadığını ve ellerinden geldiğince kulüplere destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Bulut, "Sağlığı garantiye alıp liglerin öyle başlatılması lazım" ifadelerini kullandı.

KULÜPLER TEMİNATI YATIRDI

BAL'a katılacak takımların tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini ifade eden Metin Bulut, "32'şer bin TL teminat paralarını yatırıp lige katılım belgelerini teslim ettiler. Şu anda ligin ocak ayında başlamamamsı için bir durum görünmüyor. Biz sezonun başlamasını bekliyoruz" diye söyledi.

KORAY GEÇGEL