BAKANLAR YANGIN BÖLGESİNDE

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile düzenlediği basın toplantısında, ülke genelindeki yangınlarla ilgili bilgi verdi. Bakan Pakdemirli, "Maalesef Antalya'da 3 can kaybımız var. Bodrum Güvercinlik'te bir otel boşaltılmaya başlandı. Mersin Bozyaka'daki yangın söndürüldü. Bizi şu an yangınların sebebinden çok yangınların söndürülmesi ilgilendiriyor. Yangınlarla ilgili çok yönlü soruşturma yapılıyor. 150 büyükbaş, 1000 küçükbaş, 6 bin dekar tarım arazisi, 500 dekar sera zarar gördü" dedi.

Bakan Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

183 vatandaşımız bu yangınlardan etkilendi, Manavgat Devlet Hastanesi'ndeki 10 entübe hastamız tedbir amaçlı başka hastanelere sevk edildi. Antalya'da 3 can kaybımız var. 3 uçak, 38 helikopter, 472 arazöz ve 4 bin personelle yangınlarla mücadele ediyoruz. Güvercinlik'te bir otel tahliye ediliyor. Yangınların sebebiyle ilgili çok yönlü soruşturma ve araştırma ilgili kolluk kuvvetleri ve adli mercilerle yapılıyor. Hasarlarla ilgili ilk tespitlerimize göre 150 büyükbaş, bin küçükbaş, 6 bin dekar tarım arazisi ve 500 dekar ağırlıklı muz serasında zarar var.

Kurum'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Yangının söndürüldüğü alanlarda hasar tespit çalışmalarını başlattık. 76 yapı, 155 bağımsız bölüm incelendi. 77 bağımsız bölümün yanarak kullanılmaz hale geldiği tespit edildi. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza gerekli destekleri vererek, yaralarını saracağız. 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Vatandaşlarımızın bu zor gününde yanında olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tüm birimlerimiz bu yangınların neden çıktığıyla ilgili gerekli soruşturmayı yapıyor. Manavgat bölgesi en çok etkilenen yer  olduğu için merkezi burada kurduk. Vatandaşlarımıza yardımları zamanında ulaştırmak için bir lojistik merkezi oluşturuldu. AFAD ve Kızılay bu yardımların ulaştırılması konusunda gerekli çalışmaları yapıyor. 

HABER MERKEZİ