BAKANLAR İÇİN YEMİN FORMÜLÜ

Muhalefet yeni algı çabaları peşinde. 6’lı masa kendi iç sorunlarını örtbas edebilmek için sanki seçimler yenilenecekmiş gibi davranıyor. Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. Cumhurbaşkanı yüzde 49.50 ile  bu seçimlerin tek galibidir. Meclis üstünlüğü Cumhur İttifakı’ndadır.

***

Öyle seçmen AK Parti’ye mesaj falan vermedi. Türk Milleti hassasiyetini belli etti. Birkaç oy uğuruna vatanı satmaya hazır olanlara gereken cevabı verdi. Muhalefet öyle çok konuşmasın sürekli geri getirmek istedikleri parlamenter sisteme göre Cumhurbaşkanı’nı 7 yıllığına seçecek çoğunluk Cumhur İttifakı’na aittir. Başbakan da Cumhur İttifakı’ndan olacaktı. Yani hayallerinde bile yenildiler.

***

Şimdi önümüzde yeni bir süreç var. Bu süreçte Milliyetçilik yeniden yükselişe geçecektir. Şimdi önümüzde 12 günlük bir seçim süreci var, ama bu süreçte parlamento oluşacak. Milletvekilliği seçimleri bitti. Ak Parti ve MHP seçimleri kazandı. Şimdi 2 gün içerisinde YSK kesin sonuçları açıklayacak ve milletvekilleri mazbatalarını alacaklar mazbataların alınmasından sonra milletvekilleri rozetlerini takıp yemin edecekler.

***

Yemin töreniyle beraber yeni yasama dönemi de başlamış olacak. 600 vekil arasında Cumhurbaşkanlığı kabinesinin 16 ismi de bulunuyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve 15 bakan yeni dönemde milletvekili olarak görev yapacak. Ancak bu isimler yemin ettiklerinde bakanlıklarının devam edip etmeyeceği sorusu gündemdeydi. Cumhurbaşkanlığı bakanlıkların hizmetlerinde aksama yaşanmaması için buna karşı ara bir formül geliştirdi. Söz konusu 16 isim yemin törenine katılmayacak.

Bakanlar, 28 Mayıs'taki ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi sonuçlanıp yeni kabine kurulana kadar görevde kalacak.

ERDOĞAN’DAN SEÇİM ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılması beklenen ikinci tur seçimi için vatandaşlara sosyal medya hesabı üzerinden çağrıda bulundu. Erdoğan, "Allah’ın izniyle 28 Mayıs’ı Türkiye Yüzyılı’nın müjdecisi haline getireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan zorlu geçen seçim sürecinde sürekli yeni Türkiye mesajları verdi. Seçmen Cumhurbaşkanının mesajını aldı ve iktidara sahip çıktı. Bölücüler yerine milli davayı savunanlarının yanında durdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün sosyal medyadan verdiği mesajla aslında ikinci tur kampanyasının ilk mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı: Ülkemizin en kritik seçimlerinin ilk sınavını Cumhur İttifakı olarak hamdolsun alnımızın akıyla verdik. Kışkırtmalara gelmeden, baskılara aldırmadan, yılgınlığa kapılmadan, zorluklar karşısında pes etmeden canla başla mücadele ettik. Her birinize emekleriniz, gayretleriniz, fedakârlıklarınız için teşekkür ediyorum. Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları verdiği için binlerce kez hamdediyorum.

***

Şimdi 14 Mayıs’ta elde ettiğimiz başarıyı daha büyük bir zaferle taçlandırma vakti… Seçimlerin ikinci turu 27 Mayıs darbesinin 63’üncü yıl dönümünden bir gün sonra, 28 Mayıs tarihinde yapılacak. Bizler siyasetinin merkezine millî iradeyi, ülkeye ve millete hizmet aşkını koymuş bir ittifakız.

Şimdiye kadar bizlere sahip çıkmış, gerektiğinde bu uğurda tanklara meydan okumuş milletimize şükran borcumuzu ancak daha fazla çalışarak, daha fazla koşturarak ödeyebiliriz. Türkiye bizden hizmet bekliyor, icraat bekliyor, milletimiz bizden kendisini hedefleriyle buluşturmamızı bekliyor.

Allah’ın izniyle 28 Mayıs’ı Türkiye Yüzyılı’nın müjdecisi haline getireceğiz. Sizlere güveniyorum" ifadelerini kullandı