Bakan Yardımcısı Mumcu Ermeni lobisine hadlerini bildirdi

Fransa'da faaliyet gösteren Ermeni Davasını Savunma Komitesi’nin Atatürk filmini hedef almasına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu Ermeni lobisine Fransızca tek cümle ile yanıt verdi.

Disney Plus'ta yayınlanması planlanan ancak Ermeni lobisinin girişimleriyle kaldırılan Atatürk dizisi film olarak seyircisiyle buluştu. Atatürk’ün ilk filmi büyük beğeni toplarken ikinci filmde geçtiğimiz haftalarda vizyona girdi.

Atatürk filminin vizyona girmesiyle Ermeni lobisi yine ortaya çıktı. Fransa'da faaliyet gösteren Comité de Défense de la Cause Arménienne - CDCA (Ermeni Davasını Savunma Komitesi - CDCA) Atatürk filmini hedef aldı.

HADLERİNİ AŞTILAR

Filmin vizyona girmesinden rahatsız olan Ermeni lobisi büyük bir skandala imza atarak Hitler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir tutmaya çalıştı. Filme karşı lobi, "Tüm hak savunucularını Ermeni nefretine yönelik bu özrün karşısında ayağa kalkmaya çağırıyoruz." açıklamasında bulundu.

TEK CÜMLE İLE YANIT

Fransa'da Atatürk filmi karşıtı bir çağrıda bulunan Ermeni lobisine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu Fransızca tek cümle ile yanıt verdi. Mumcu, X hesabından Ermeni lobisinin paylaşımını alıntılayarak, "Je vous souhaite un très bon film!-Size çok iyi bir film diliyorum!" ifadelerini kullandı. Batuhan Mumcu, paylaşımına Türk Bayrağını da ekleyen mumcu Atatürk filmi afişi önünde çekilmiş fotoğrafını koydu.