Bakan Tunç: Karanlıkta hiçbir şey kalmaz

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasına ilişkin son durumu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı. Tespit edilen kamera görüntülerinin incelendiğini söyleyen Bakan Tunç, "Karanlıkta hiçbir şey kalmayacak. Katil ya da katiller en ağır cezaya çarptırılacak" dedi.

Adli Tıp Kurumu tarafından Aksu Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde bu yıl ilk kez uluslararası olarak düzenlenen ve 7 gün sürecek olan uluslararası katılımlı 19. Adli Tıp Günleri, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımıyla başladı. Bakan Tunç, açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi ve Türkiye Yüzyılı İnsan Hakları Eylem Planı'nın hazırlık çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirterek, “Hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin açıklanmadan yaklaşık bir ay önce bu kongreyi yapmış olmamız çok anlamlı. Çünkü buradan çıkacak görüşler mutlaka Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde yerini alacak ve bir hedef olarak önümüze konulacak. O hedefi yerine getirmek için kimlerin üzerine ne düşüyorsa, o hedefleri yakalayabilmek için buradan çıkacak görüşler doğrultusunda çalışmalarımızı daha verimli hale getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Bugün de siz kıymetli yargı mensupları ile adli tıp alanındaki birbirinden değerli uzmanlarımızı dinleyerek adalet alanındaki bu politika belgelerimizi olgunlaştıracağız” dedi.


“MİLLETÇE BİZİ DERİNDEN SARSTI”
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Tıp Kurumu tarafından bu yıl ilk kez uluslararası olarak düzenlenen “Uluslararası Katılımlı 19. Adli Tıp Günleri” açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Narin Güran'ın cinayeti hakkında “Karanlıkta hiçbir şey kalmayacak” diyen Bakan Tunç, Narin cinayetindeki gelinen noktayı ve süreçleri değerlendirerek, “21 Ağustos'ta kaybolan Narin kızımızın cansız bedeni 19 gün sonra, 8 Eylül'de bir dere yatağında gömülmüş olarak bulundu. Bu durum gerçekten milletçe bizi derinden sarstı. Canlı bedenine ulaşabilmek için çok çaba gösterildi ama cansız bedenine ulaşıldı. Bu kapsamda soruşturmalar da etkin bir şekilde devam ediyor. Ülke olarak, millet olarak Narin’in katillerinin tespiti ve hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılması noktasında büyük bir beklenti var. Bu beklenti elbette ki yargımız tarafından karşılanacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Karanlıkta hiçbir şey kalmayacak” dedi. 


Elde edilen deliller olduğunu ve katil ya da katillerin bulunması açısından çalışmaların gizli yürütüldüğünü dile getiren Tunç, zamanı geldiğinde sonuçların paylaşılacağını açıkladı.


“1982 DARBE ANAYASASIDIR”
Yeni anayasa çalışmaları hakkında yöneltilen soruya yanıt veren Tunç, 1982 Anayasası’nın bir darbe anayasası olduğunu ve Türkiye’nin “demokratik, sivil, katılımcı” bir anayasaya kavuşması gerektiğini vurguladı. Tunç, “Yeni anayasayla ilgili tavrımız net; Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması noktasında aslında herkes mutabık. Siyasi düşünceleri çok farklı da olsa, evet, bu bir darbe anayasasıdır. Türkiye'nin demokratik, sivil, katılımcı bir anayasaya kavuşması noktasında milletçe hemfikiriz” dedi.