BAKAN SOYLU’DAN SIĞINMACI AÇIKLAMASI!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelilerin dönüşü ile ilgili bir çalışma olduğunu söyleyerek "Bugüne kadar 500 bin gönüllü geri dönüş söz konusu. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'ye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, gazetecilerin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iddiaları, kaçak göçmenler ve Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili sorularına yanıt verdi.

İşte Bakan Soylu'nun açıklamaları:

330 BİN KAÇAK GÖÇMEN GERİ GÖNDERİLDİ

Şu ana kadar 330 bin kaçak göçmen yakalandığı ve geri gönderildi. 700 bin kaçak göçmen de Avrupa'ya geçti.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ: TAHRİKKAR BİR ÜSLUP ORTAYA KOYUYOR

Kemal Kılıçdaroğlu maalesef Türkiye'de yabancı düşmanlığını körüklemek için Sığınmacı meselesini gündeme taşıyarak tahrikkar bir üslup ortaya koyuyor.

Bugüne kadar 500 bin gönüllü geri dönüş söz konusu. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır.

SURİYELİLERİN BAYRAM ZİYARETLERİ

Her bayram gidiş - geliş esnasında güvenli bölgelere gidiş noktasında kısıtımız söz konusu... Bu insanlar elbette kendi memleketlerine geri dönecekler, bu konuda çalışmamız var.

VATANDAŞLIK ALAN SURİYELİ SAYISI

2021 sonu itibariyle Türkiye'de geçici kabul statüsünde bulunan Suriyelilerden 192 binine vatandaşlık verildi, bunun da 120 bini reşit, geri kalanı ise çocuk.

KILIÇDAROĞLU'NUN DİNK CİNAYETİ İLE İLGİLİ İDDİALARI

Hrant Dink dosyasını açarak FETÖ'yü aklamaya çalışıyor. Birkaç saat içerisinde bu konuya ilişkin olarak önemli bir açıklama yapacağız. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'yü nasıl aklamaya çalıştığını ortaya koyacağız. Bu cinayetin arkasında kimlerin olduğunu en iyi Kemal Kılıçdaroğlu bilir. Görüştüğü büyükelçilerden o sakladıkları kişileri iade etmelerini istesin.