Bakan Şimşek: Yıllık enflasyon düşüyor

Temmuz ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon temmuzda aylık bazda yüzde 3,23 artış kaydetti.

Bu artışta elektrik ve akaryakıt zamları ile vergi ayarlamaları etkili oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 61,78'e geriledi.

TÜİK’in temmuz ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyon verilerini değerlendirdi.

"VATANDAŞLARIMIZIN REFAHINI KALICI OLARAK ARTIRACAĞIZ"

Bakan Şimşek, "Yıllık enflasyon düşüyor. Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi. Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız." İfadelerini kullandı.