BAKAN ÖZER'DEN 12 İLKOKUL MÜJDESİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Antalya Valiliği’nde düzenlenen İl Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Bakan Özer, Kepez'e 4, Manavgat'a 3, Muratpaşa, Konyaaltı, Kumluca, Serik ve Alanya'ya birer tane olmak üzere 12 tane ilkokul yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ

Antalya Valiliği’nde gerçekleştirilen Antalya İl Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katılımı ile gerçekleştirildi. Bakan Özer, Antalya Valiliği’nde yöresel kıyafetler giyen öğrenciler tarafından karşılandı. Özer, Valilik ziyaretinde yaptığı açıklamada koronavirüs sürecinde Antalya’da yüz yüz eğitimin başarılı şekilde gerçekleştirildiğini, vaka oranlarının çok düşük olduğunu bildirdi. Kepez'e 4, Manavgat'a 3, Muratpaşa, Konyaaltı, Kumluca, Serik ve Alanya'ya birer tane olmak üzere 12 tane ilkokul yapılmasına karar verildiğini açıklayan Bakan Özer, bu ilkokulların hem anaokulu, hem de özel anaokulu olacak şekilde yapılacağını belirtti.

“ANTALYA EN GÜVENLİ YER”

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özer, “Antalya’da yüz yüze eğitime ara verilen sınıf sayımız çok az seviyede. Tüm Türkiye’de süreç kontrollü bir şekilde devam ediyor. Yüz yüze eğitime ara veren sınıflarımız oluyor. Türkiye’deki vaka sayısının seyrine göre yüz yüze eğitime ara veren sınıf sayımız artıyor. 14 gün sonra bu sayı azalıyor. Tekrar yüz yüze eğitime devam ediyor. Vaka sayısına göre veriler değişiyor. Ama okullarımız açık bir şekilde yüz yüze eğitim vermeye devam ediyor. Tüm bu veriler toplumda şuanda en güvenli yerlerin okullar olduğunu bize gösteriyor” diye konuştu.

“YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Antalya’da okul yatırımları hakkında şu bilgileri verdi:  “Bugün Antalya’daki devlet yatırım programlarını da revize etme imkanı bulduk. Şuanda Antalya’da devlet yatırım programında ve il yapım programında hem yeni yatırımlar deprem güçlendirme ve yıkımdan dolayı devam eden yatırımlarımız var. Bunların toplam maliyeti 308 milyon TL. Çok elim bir yangın felaketi yaşadık. Antalya’da bundan etkilendi. Bu süreçte koordineli bir şekilde ihtiyaçları karşıladık. Manavgat’ta yeni okul yapımı konusunda de desteklerimizi verdik. Bu süreç içerisinde Manavgat başta olmak üzere 3 tane yeni okul yapımını da yatırım programımızı dahil ettik. Antalya’da okullarımızın doğalgaza dönüşümü konusunda tüm taleplerini karşıladık. 9 milyon TL ödeneği gönderdik.”

YENİ 12 OKUL MÜJDESİ

Manavgat ilçesinde yaşanan yangın felaketine değinen Bakan Özer, ihtiyaçların giderilmesi noktasında çalışmalar yaptıklarını, mevcut yatırımların dışında ilçeye 3 yeni okul yapılacağını bildirdi. Antalya’nın ilçelerine de okul müjdesi veren Bakan Özer, “Kepez'e 4, Manavgat'a 3, Muratpaşa'ya 1, Konyaaltı'na 1, Kumluca'ya 1, Serik'e 1, Alanya'ya 1 olmak üzere 12 tane ilkokul yapılmasına karar verdik. Bu ilkokullarımızda hem anaokulu olacak hem de özel anaokulu olacak. Pazartesi gününden itibaren süreç başlayacak. Alanya’da 100 öğrenci kapasiteli öğrenci ihalesine izin vereceğiz. Gazipaşa’da 100 öğrenci kapasitesi yurdun tamamlanması için eksiklikleri varmış 6.2 milyon TL olarak destek vereceğiz. Özel yetenekli öğrencilerimize yeteneklerini gelişme ile ilgili her türlü destek veriyoruz. Serik ve Kaş’ta iki tane bilim sanat merkezi yapımı kararı aldık” dedi.

 

SAVUNMA SANAYİSİNE ÖNEMLİ ADIM

Milli Eğitim Bakanı Özer, Uçak Bakım Teknolojisi Lisesi’nin kendi alanın da en donanımlı,  kaliteli, uluslararası standartlara uygun eleman yetiştiren eğitim kurumu olduğunu ve mezun olan öğrencilere istihdam sağlanacağını belirtti. Türkiye'nin savunma sanayi konusunda önemli adımlar attığını aktaran Bakan Özer, "Bu okulumuzda İHA ile ilgili her türlü üretimin yapılacağı Ar-Ge merkezi kuracağız. Biliyorsunuz son zamanlarda savunma sanayimizde ülkemiz, hakikaten, ciddi bir atılım içinde. Artık tüm ekipmanlarını, savunma sanayi ile ilgili enstrümanlarını üretebilir duruma geldi ve giderek üretim kapasitesi ve çeşitliliği de artmaya başladı.