Bakan Koca'dan önemli açıklamalar
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklama yaptı
Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;
-Filyasyon çalışmalarında çok sayıda vakanın nedeninin düğünler olduğunu gördük.
-Hıfzısıhha kurulları ve emniyet teşiklatımızdan verilen bildirimlere göre 81 ilde 18 bin kişiye para cezası kesilmek zorunda kalmıştır. Oysa tedbirlere kendiliğinden uyulmalıydı, yaptırıma gerek duyulmamalıydı. Bazı illerde vaka sayısı pik seviyesine ulaşıyor.
-Bazı büyük kentlerde en yüksek haftalık vaka sayıları salgının 5. haftasında görülmüştü. Tedbirlerle bunu düşüşler izledi. 13 ilimizde en yüksek haftalık vaka sayılarına son 1 ay içinde veya yeni ulaşılmaktadır. Yeni vakalar belli illerde yoğunlaşmaktadır.
DHA
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet, kontrolden çıkıp devrildi. Kazada, kamyonet sürücüsüyle birlikte 3 kişi yaralandı.
Antalya'da şehirlerarası yolcu otobüsünün motor kısmında çıkan yangın, yedek sürücünün dikkati sayesinde fark edilip büyümeden söndürüldü.
Eski eşi Pınar Zorlu'yu üzerine benzin dökerek canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmekle yargılanan Gürhan Üzer, ikinci duruşma öncesi pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.
Antalya'da yabancı uyruklu vatandaşların bir arada alkol aldığı ortamda çıkan kavgada bir kişinin başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili yakalanan 5 kişiden 3'ü adliyeye sevk edildi.
Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu.
Antalya'da seyir halindeki safari aracı tekeri kopunca park halindeki başka bir araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle kopan ikinci teker 150 metre ileride bulunan bir işyerine girdi.
Manavgat’ta kavşak sisteminde çarpışan 2 otomobilden birisi yan yatarken, kazada şans eseri yaralanan olmadı. Kaza anı ise bir işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Antalya’da şerit değiştirdiği sırada bariyerlere çarparak takla atan otomobil sulama kanalına düştü. Ters dönen araçta sıkışan 1 kişi itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından çıkarıldı.
Antalya’da üzerine benzin dökerek yaktığı eski eşi Pınar Zorlu’nun ölümüne neden olan ve tutuklu yargılanın sanık Gürhan Üzer, 21 Nisan’daki ikinci duruşma öncesi pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde otomobilin kanala devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı, kaza anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz