BAKAN KOCA: BATI KARADENİZ'DE 254 ARAÇ VE 1929 SAĞLIK PERSONELİ GÖREVLENDİRİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Batı Karadeniz'de yoğun yağış nedeniyle oluşan veya oluşabilecek sel afetleri için bölgede 254 araç ile bin 929 sağlık personelinin görevlendirildiğini duyurdu.

Bakan Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Batı Karadeniz'deki yoğun yağış nedeniyle oluşan, oluşabilecek sel afetlerinin yol açması muhtemel sorunlara karşı bölgede toplam 239 adet ambulans ile 1573 personel, 15 UMKE timi ile 356 personel olmak üzere toplam 254 araç ve 1929 sağlık personeli görevlendirmesi yapılmıştır" dedi.

Bakan Koca sosyal medya hesabından paylaşımlarına şu şekilde devam etti:

DÜZCE’DEYİZ. Yağışa bağlı muhtemel sel afetlerinden kaynaklanabilecek acil sağlık hizmeti ihtiyacı ve tedbir için 41 ambulans ve 1 UMKE timi, toplam 253 sağlık personeliyle Düzce’deyiz.

KASTAMONU’DAYIZ. Yağışa bağlı muhtemel sel afetlerinden kaynaklanabilecek acil sağlık hizmeti ihtiyacı ve tedbir için 51 ambulans ve 6 UMKE timi, toplam 810 sağlık personeliyle Kastamonu’dayız.

KARABÜK’TEYİZ. Yağışa bağlı muhtemel sel afetlerinden kaynaklanabilecek acil sağlık hizmeti ihtiyacı ve tedbir için 40 ambulans ve 2 UMKE timi, toplam 363 sağlık personeliyle Karabük’teyiz.

SİNOP’TAYIZ. Yağışa bağlı muhtemel sel afetlerinden kaynaklanabilecek acil sağlık hizmeti ihtiyacı ve tedbir için 47 ambulans ve 2 UMKE timi, toplam 188 sağlık personeliyle Sinop’tayız.

ZONGULDAK’TAYIZ. Yağışa bağlı muhtemel sel afetlerinden kaynaklanabilecek acil sağlık hizmeti ihtiyacı ve tedbir için 28 ambulans ve 2 UMKE timi, toplam 99 sağlık personeliyle Zonguldak’tayız.

BARTIN’DAYIZ. Yağışa bağlı muhtemel sel afetlerinden kaynaklanabilecek acil sağlık hizmeti ihtiyacı ve tedbir için 32 adet ambulans ve 2 UMKE timi, toplam 216 sağlık personeliyle Bartın’dayız.

DHA