Bakan Ersoy: 2024 yılı Türkiye Kültür Yolu Festivalimizi başlatıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılı Kültür Yolu Festivali’ne dair yaptığı açıklamada, “2024 yılı Türkiye Kültür Yolu Festivalimizi başlatıyoruz. Yeni dönemde 8 aya yayılmış bir kültür-sanat maratonu ile Türkiye’ye adeta bir festival iklimi yaşatacağız” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılında gerçekleştirilecek olan Kültür Yolu Festivaline ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Ersoy yaptığı paylaşımda, 2024 yılında gerçekleşecek festivalde 600'ün üzerinde mekânda, 40 bin sanatçı hedefiyle 6 binden fazla etkinliği sanatseverlerle buluşturacaklarını aktardı.

Öte yandan, festivalde sanatseverleri birçok sürprizle buluşturacaklarını söyleyen Bakan Ersoy, şunları söyledi:

“Deutsches Senfoni Orkestra Berlin, Estonya Orkestrası ve Korosu, Çin Sahne Performansları ve daha birçok uluslararası sürpriz ekibi ve orkestrayı sahnelerimizde ağırlayacağız.

Pablo Picasso festivalimizin bu yılki yıldızlarından biri olacak.

80’den fazla orijinal eserin yer aldığı etkileyici bir Picasso sergisini başmisafirimiz olarak ağırlayacak ve 3 ay boyunca farklı şehirlerimizde sanatseverlerle buluşturarak eşsiz bir deneyim yaşatacağız.

Türk mutfağı da festivalimizde kendini en güzel şekilde gösterecek.

Kelimenin tam anlamıyla, gastronomi etkinliklerimizin tadı ziyaretçilerimizin damağında kalacak.

Festivalimiz artık, güçlü bir kurumsallaşma sağlamak hedefi doğrultusunda, Türkiye Kültür Yolu Festivali şeklinde tek bir isim altında ve yeni tasarladığımız tek bir logoyla karşınızda olacak.

7 bölgemizi temsil eden 7 renkten oluşan yepyeni logomuz ile festivallere başlıyoruz.”