Bakan Ersoy'dan milli boksöre destek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Paris 2024 Olimpiyatlarında finale kalan milli boksör Hatice Akbaş'a destek paylaşımında bulundu

Paris 2024 Olimpiyatları tüm heyecanıyla sürüyor. Milli sporcularımızda çeşitli branşlarda yarıştığı olimpiyatlarda güzel haberler gelmeye devam ediyor. Türkiye'yi sevince boğan son başarı milli boksör Hatice Akbaş'tan geldi. Akbaş'ın final başarısı göğüsleri kabarttı.

Son olimpiyat şampiyonumuz Busenaz Sürmeneli'nin rakibi Taylandlı Suwannapheng’e mağlup olarak turnuvaya veda etmesi büyük şok yaşatmıştı. Türkiye Sürmeneli'nin şokunu ise Hatice Akbaş'tan güzel haber ile atlattı. Akbaş Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 54 kilo yarı finalinde karşılaştığı Güney Koreli Im Ae-ji'yi mağlup ederek finale yükseldi. Milli boksör Hatice Akbaş 8 Ağustos Perşembe günü finalde Çinli Chang Yuan ile karşılaşacak ve altın madalya mücadelesi verecek.

 Öte yandan Im Ae-ji'yi mağlup ederek finale yükselen Akbaş'a bir destek de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan geldi.

"HEPİMİZİN GÖĞSÜNÜ KABARTTI"

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından Akbaş'a destek ve başarı mesajı yayımladı. Ersoy yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:  "Malatyamızın gurur kaynağı, milli boksörümüz Hatice Akbaş, olimpiyat oyunlarında finale yükselerek hepimizin göğsünü kabarttı. Azmin, kararlılığın ve inancın ile çıktığın bu yolda başarılarının devamını diliyor, şampiyon olacağına yürekten inanıyorum."