Bakan Ersoy’dan Antalya Havalimanı çıkarması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, genişletme çalışmaları devam eden Antalya Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.

Yıl başından bu yana yaklaşık 25 milyon yolcuya hizmet verilen, 147 binden fazla uçuşun gerçekleştiği Antalya Havalimanı'nda yeni yatırımlarla kapasite artırılıyor. Geçen yıllara göre hizmet verilen yolcu ve uçak sayısında önemli artışlara imza atan Antalya Havalimanında, iç ve dış hatlar, CIP ve VIP terminalleri yenileniyor, ilave alanlar yapılıyor. Havalimanında bir yandan yolcu sirkülasyonu devam ederken bir yandan da hummalı bir çalışma yürütülüyor. Antalya Havalimanı’nda yatırımlar 3 etapta planlanırken şu ana kadar çalışmaların yüzde 50’lik kısmına ulaşıldı. Şu anda kapasitesi 35 milyon yolcu olan Antalya Havalimanı’nın kapasitesi yeni yatırımlar sonrasında 80 milyona çıkacak. 

Bu kapsamda havalimanında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Konuyla alakalı sosyal medyadan açıklama yapan Ersoy, “Turizmimiz için çok önemli noktalardan biri olan Antalya Havalimanı’nda incelemelerde bulunarak kapasite ve hizmet kalitesini artırma çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Antalya’mızın güzelliklerini daha fazla kişiye ulaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.