Bakan Ersoy: Antalya’nın kaybedecek zamanı kalmadı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki bir otelde düzenlenen iftar programında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “Antalya’nın hizmet alanında kaybedecek tek bir saniyesi dahi olmadığını söylüyoruz. Bizim şehir için çalışan, dinamik kadrolara ihtiyacımız var” dedi.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki bir otelde düzenlenen iftar programında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Doğu ve Güneydoğu Dernekleri ile iş insanlarıyla bir araya geldi. Programa Ak Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan adayı Durali Kolpak ve Lider Medya CEO’su Ender Alkoçlar da katıldı.

 Konuşmasında turizm sektöründeki başarılarından da bahseden Bakan Ersoy, Antalya'nın rekor sayıda ziyaretçi ağırladığını ve turizm gelirlerini artırmak için çeşitli stratejiler geliştirdiklerini vurguladı. Ayrıca, Antalya'nın kültürel mirasını tanıtmak ve turizmi çeşitlendirmek için uluslararası alanda yoğun tanıtım faaliyetleri yürüttüklerini aktardı.


“ANTALYA BUNU HAK ETMİYOR”

Yerel yönetimlerin temel sorumluluklarını yerine getirme konusunda yetersiz kaldığına dikkat çeken Bakan Ersoy, “Sadece kısır siyasi tartışmalar oluşturup, bu tartışmalardan medet umarak başarılı olmak mümkün değildir. Belediyecilik aynı zamanda bilgi ister, çalışma ister, proje ister. Belediyecilik laf üretmek değil iş üretmek ister. İyi bir belediye başkanı kendini değil kentini düşünen kişidir. 16 milyonun üzerinde turistin geldiği Antalya, maalesef temel altyapı problemlerini çözme konusunda dahi yeterli olamadı. Tüm desteğimize rağmen sosyal ve kültürel yatırımlar konusunda, şehrin hak ettiği projeler hayata geçirilmedi. Maalesef Antalya bunu hak etmiyor. Demin de söyledim, biz Antalya’nın dünyanın en önemli turizm merkezleriyle rekabet edip bir adım öne geçmesi için çalışırken, maalesef bazı yerel yöneticilerimiz bu iddianın çok uzağında kaldılar. Eğer biz Antalya’nın küresel bir vizyonla hareket edip, rakiplerinden ayrışmasını istiyorsak yerelde de böyle iddialı bir bakış açısı geliştirmek zorundayız. Bunun için biz Antalya’nın hizmet alanında kaybedecek tek bir saniyesi dahi olmadığını söylüyoruz. Bizim şehir için çalışan, dinamik kadrolara ihtiyacımız var. Antalya’nın bugün burada olduğu gibi birbirine karşı samimi olan, birbirine gönlünü açan, dürüst, çalışkan ve üreten kadrolara ihtiyacımız var. Bu şehirde yaşayan, bu şehir için üreten, kalbi bu şehir için atan vatandaşlarımıza yönelik; ayrımcılık yapmayan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, herkesin inancına, kültürüne, geleneğine saygı duyan, herkese eşit davranan, adil yerel yöneticilere ihtiyacımız var” dedi.