BAKAN ÇAVUŞOĞLU: VESAYET DÖNEMİ BİTTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, emekli amirallerin bildirisine tepki göstererek, "Vesayet dönemi bitti" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, emekli amirallerin bildirisine tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Kimsenin şüphesi olmasın. Vesayet dönemi bitti! Biz buradayız! Hodri meydan" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, bildiriye imza atan emekli amirallere tepki göstererek, "Bir grup mütekait askerin darbe dönemlerini çağrıştıran açıklaması sadece kendilerini gülünç ve zavallı duruma düşürmüştür. Bilsinler ki aziz milletimiz ve temsilcileri bu zihniyete ve vesayet heveslilerine asla geçit vermeyecektir.  Haddinizi bilin ve yerinizde oturun" ifadesini kullandı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Bazı emekli amiraller; hadlerini aşmışlar, kendilerini bir şey sanmışlar ve eski Türkiye'yi özlemiyle iktidara ve halka ayar verme cüretinde bulunmuşlar. Türkiye, eski Türkiye değildir. Belli ki emekli amirallerin bazısı bu hakikati hâlâ öğrenememiş, ama onlar da öğrenecekler” ifadelerini kullandı.

Bozdağ, Türkiye'de Montrö Antlaşması'nı tartışmaya açan ya da Mavi Vatan'dan taviz veren konumda olmadığını belirterek, “Aksine bugün Karadeniz'de doğalgaz bulan, Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin menfaatleri için dünyayı karşısına alan bir iktidar ve Türkiye vardır. Bu bildiri yok hükmündedir ve ayaklarımızın altındadır. Türkiye'de, ABD ve AB'nin menfaatini Türkiye'nin menfaati zanneden şahsiyetsiz eziklerin devri çoktan kapanmıştır. Türkiye ve Türk halkı, eski Türkiye özlemiyle bildiriye imza atan gürûha haddini bildirmeye muktedirdir” ifadelerine yer verdi.

DHA - İHA