BAKA Genel Sekreteri'nden girişimcilere çağrı

BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, bölgesel kalkınmanın önemine değinerek girişimcilere seslendi. Güler, “Birlikte çalışmaya muhtacız ve açığız. Bölgesel kalkınmaya etki edecek iş birliklerine hazırız” ifadelerini kullandı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Volkan Güler, Lider Haber ekranlarında yayınlanan Antalya Konuşuyor programının canlı yayın konuğu oldu. İsmail Akkaya’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda tarımdan turizme BAKA projeleri ve çalışmaları konuşuldu. Güler, Küçük ve mikro işletmeleri destekleyecek projeyi hayata geçireceklerini ve ekoturizmde özel sektörü desteklemeye yönelik bir çalışmaya imza atacaklarını duyurdu.

“En fazla uzman barındıran ofis Antalya’da”

BAKA ile ilgili en çok merak edilen merkez ofisin Isparta’da olma nedenini Güler, şöyle anlattı:

“Genel beklenti merkezin Antalya’da olması ama merkez Isparta’da. Bunun kararı Cumhurbaşkanlığı kararı ile verildi. Isparta’nın, burdura ve Antalya’ya daha yakın olması dikkate alınmıştır diye düşünüyorum ama idari bir karar bu. Merkez Isparta’da ama Antalya ve Burdur’da yatırım destek ofislerimiz var. Burdur’da 3 uzman Antalya da ise Türkiye’nin en fazla uzman barındıran ofisini yaptık. 10 uzman personelimiz var. Uzmanlıklarımız nitelikli uzmanlar.”

Antalya’ya 4 kuluçka

Gençler için yapılan projelerden ve Antalya’da hayata geçirilecek projerden bahseden Güler, “2019’da mesleki eğitim güçlendirilmesi için bir program yapmıştık. Meslek liselerine çağımızın teknolojilerini temin ettik. Aksu’daki liseye uçak simülatörü aldık. Bunun gibi programlarımız devam ediyor. Antalya’ya 4 kuluçka kurulacak. Tarım kuluçkası, Antalya bilim Üniversitesi (ABÜ) ile turizm kuluçkası, Teknokent’te oyun ve yazılım geliştirmede hızlı bir program uygulayacağız ve yabancı girişimcileri destekleyecek proje hayata geçireceğiz. 

“Sonuç odaklı girişimcilik”

Girişimcilikte ‘sonuç odaklı’ olmanın önemine değinen Güler, şu ifadelere yer verdi:

“Sonuç odaklı programları ele geçirdik. Girişimcilik, ekoturizm, tıbbi ve aromatik bitkiler alanına odaklandık. Girişimcilikte de ekosistemimizi öyle bir kurgulayalım ki girişimci olma yolundaki adımlarını atarken mutlaka bir şekilde desteklensinler.”