BAİB ‘ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI’ DÜZENLİYOR

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu, tüm sektör temsilcilerinin katılımıyla ‘Ortak Akıl Çalıştayı’ düzenliyor. Akra Barut Otel’de 19 Ekim günü gerçekleşecek olan çalıştayda, firma temsilcileri, sektörlerini her yönüyle değerlendirme ve varsa sorunlarını aktarma imkanı ve çözüm önerilerini aktarma imkanı bulacak. Gün boyu devam edecek olan toplantıların ilk bölümünde sektörler masaya yatırılırken, ikinci bölümde sonuç ve değerlendirme yapılacak.

BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Temmuz ayında gerçekleşen seçim sonrası göreve gelmelerinin hemen ardından bölgenin ihracatını daha da artırmak için çalışmalara başladıklarını kaydederek, “Bu çalışmalarımızın birisi de ‘Komite’ çalışmalarıydı. Göreve gelmemizin hemen ardından tüm sektörlerde komiteler oluşturduk. Komite toplantılarımız aracılığıyla sektörlerimizi her yönüyle masaya yatırdık. Sektörlerin sorunlarını belirleyip, ihracatını geliştirecek adımları değerlendirdik” dedi.

“ÇALIŞTAYA DAVET EDİYORUZ”

Şimdi bu çalışmaları bir adım ileriye taşıyacaklarını kaydeden Başkan Çavuşoğlu, “19 Ekim tarihinde gerçekleşecek ‘Ortak Akıl Çalıştayı’nda komite toplantılarımızı daha geniş bir katılımla, daha geniş bir perspektifte gerçekleştireceğiz. İlk bölümde ihracatçılarımız sektörleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunacak. Alternatif önerilerini sunacak. Biz de aktarılanları yol haritası olarak göreceğiz ve bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştireceğiz. Ayrıca Qterminal Antalya Limanı ve ASBAŞ da değerlendirme bölümüne katılacaklar. Çalıştayda sunum yapıp, firmalarımızdan gelen sorulara yanıt verecekler. İhracatçı firmalarımızı çalıştaya davet ediyoruz” diye konuştu. 

HABER MERKEZİ